California-bandet Girls besøkte Norge for første gang da de spilte på Øyafestivalen fredag 13. august. Gruppen er aktuell med debutplaten Album, som er blitt møtt med unison begeistring fra anmeldere verden over. Girls spiller en herlig blanding av Beach Boys og småstøyende pop og er også kjent for en smådrøy video til singelen Lust For Life. Musikknyheter.no møter Christopher Owens og Chet White backstage etter konserten på Enga-scenen for å prate om så meget og mangt. Vi starter med å spørre om planen videre.

- Planen er å begynne å jobbe med en ny plate etter at vi er ferdige med de europeiske festivalene. Vi er ute på en lang og slitsom turne og trenger litt ro før vi går i gang igjen, sier Christopher Owens.

Så i hvilken retning vil dere gå med skive nummer to da?

– Venstre, utbryter Chet White lattermildt. – Nei, seriøst så vil vi nok fortsette i samme stil som på Album. Jeg ble ganske fornøyd med den platen men den ble allikevel ikke alt vi ville den skulle være.

Perfeksjon er målet, men det er en lang vei dit, sier Christopher Owens før han fortsetter. - Perfeksjon er viktig. Jeg har også lyst til å lage en skikkelig jazzplate sammen med noen venner med tiden. De bryr seg ikke nevneverdig om rock og jeg er litt enig med dem, alle spiller jo gitar og de fleste gjør det kun for å dra damer. Da vil jeg heller spille med en 60 år gammel mann som greier å uttrykke følelsene sine gjennom for eksempel en saksofon.

- Så du er ingen stor fan av punk?

- Jo, punk har sin sjarm men jeg er 30 år og føler jeg er vokst i fra det. Jeg har stått på en scene og knust en gitar, det er ikke noe jeg føler jeg trenger å gjøre lenger. For tiden lytter jeg mest til folk som Chet Baker og Miles Davis. Jeg synes det er så rart at man helt fra barnsbein av får indoktrinert et syn på at for eksempel Jimi Hendrix er det ypperste fordi han har et ”kult” instrument i gitaren sin.

- Nå greide da Miles Davis også å se kul ut med en trompet.

- Jo, det er jeg absolutt enig i. Det er synd at det kun er merkelige gamlinger med hawaii-skjorter som stiller opp på jazzfestivalene. Det skulle være unge mennesker som deg selv som sto foran scenene der.

picture

- Dere gjorde en meget god konsert i dag på den største scenen her på festivalen, hva synes dere selv om det å stå på en scene?

- For oss så er ikke konsertscenen noe vi foretrekker. Vi trives aller best i studio, sier Chet White.

– Vi har tross alt ikke spilt sammen live som et band i mer enn et års tid. I studio var det jo mange bidragsytere. Selv har jeg sansen for band som ikke er fastlåst men som kan bytte ut bandmedlemmer og sjonglere mellom å være ti medlemmer på scenen eller kanskje bare tre. Band som Queens of The Stone Age (Dessert Sessions) og Brian Jonestown Massacre er jo gode eksempler der. Men vi er egentlig mest opptatt av albumformatet fremfor konserter.

- Dere har jo også vært flinke på det visuelle.

- Åh, du tenker på videoene våre? Ja det er stort sett folk i vennekretsen som er med både foran og bak kamera. Men når skal du spørre oss om vårt forhold til drugs, undrer Chet White.

- Jeg regner med dere har et ganske åpenhjertig forhold til dop, eller?

- Jo, i starten så handlet det jo veldig mye om det men etter den intense turneringen de siste månedene har vi roet oss en god del. Vi ble svindlet skikkelig i London da, sier Chet. – Vi var skikkelige turister da. Ble svindlet for sikkert 100 pund, sier Christopher. – Jeg liker uansett ikke å gå rundt i en by som London og være stein men jeg vil gjerne kunne røyke litt for å koble ut innimellom, sier Chet.

- Når dere er på en slik festivalturne som dere er på nå, får dere sett mange andre band?

- Dessverre så er det som oftest veldig kjappe besøk på festivalene for vår del men vi har blant annet fått med oss to konserter med Smashing Pumpkins den siste måneden. Det var helt fantastisk, sier Christopher Owens.

Mer får vi ikke tid til denne gangen siden andre magasiner nærmest står i kø utenfor. Vi ønsker guttene lykke til på turneen.

Girls på MySpace