Honningbarna er ute med sin første EP, etter det som trygt kan sies å være et særdeles begivenhetsrikt første år for de seks 18-åringene fra Kristiansand.

I går var det slippkonsert på John Dee og i morgen er det premiere på Fritt Vilt lll, hvor Honningbarna også har en viktig rolle. Når filmen er ferdig og rulleteksten kommer er det Honningbarna man får høre. Låtvalget falt på intet ringere enn klassikeren “Noen Å Hate” av Raga Rockers, som Honningbarna gjør til sin egen med sin umiskjennelig sinte pønkrock på kav sørlandsdialekt. Vi tok en liten prat med vokalist Edvard Valberg.

Grattis med debut-EP, hvordan var det å spille inn plate for første gang?

- Tusen takk skal du ha! Innspillingen foregikk i BPM Studios hjemme i Kristiansand. Hele prosessen er jo alltid utrolig spennende og ikke minst gøy, når vi får greiene våre inn på teip. Vi spilte inn tre låter til og ble voldsomt så stolt når de var ferdige. Det er litt stort når det også endelige kommer fysisk som vi konkret kan holde i hendene, og i hvert fall vise andre.


Hva er planene i forhold til debutalbum?

Vi vet at vi skal spille inn en full-lengder rundt juletider, men hvor og med hvem er foreløpig usikkert, men den kommer nok i løpet av våren.


Dere er med på soundtracket til Fritt Vilt III hvor dere covrer "Noen å hate", hvordan fikk dere den jobben?

- Fritt Vilt-folka skulle egentlig ha Raga sin Noen å Hate, men så viste det seg at det ble foreslått at et nytt og ”ferskt” band skulle covre den i stedet for. Vi ble spurt, og det ble egentlig en vanskelig situasjon. Enten så dreper vi den totalt, eller så mestrer vi det sånn cirka. Det var det vi innså når vi hadde takket ja, og vi prøvde den på forskjellige måter, men endte opp med å ta det i god tro til Honningbarnastil. Fått gode tilbakemeldinger til nå, men vi får se. Får bare ikke håpe vi får Raga på nakken. Det er sabla godt å ha noen å hate.


Hva mener du er tidenes beste filmsoundtrack?

- Trainspotting. Men nå har ingen av oss sett så fryktelig mye film.


Hvordan er punkmiljøet på Sørlandet?

- Oi. Det er kanskje ikke naglekledde over alt, og enda mindre musikere i pønken, men det er en god del Rock n’ Roll band! Det var dog en god del før i tiden, som har inspirert oss en god del. Eller, det var i hvert fall to; Skabb og Lillie and the giggolos. Bra folk.


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive Honningbarna og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Det er et ukomfortabelt spørsmål, det. Haha. Vi har før blitt sammenlignet med Turbonegro eller Kvelertak krysset med gammel pønk, men faen heller, hva skjedde med Carola eller Abba?


Hvilke plater hører dere mest på om dagen?

- I bilen opp til Oslo hørte vi på Rage Against the Machine, White Stripes, Country Christmas, Kvelertak og samleplate ved navn ”Anarki og Kaos”. Igjen; bra folk.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man
bør følge med på?

- Det finnes ufattelig mye bra norsk musikk. Nylig har jeg hørt på den nye skiva av Cold Mailman og syntes den var kjempefin, men det må du ikke si til noen av de andre gutta, riktignok. Kvelertak er en selvfølge her. Det finnes så mangt. Vil også anbefale folk å gå litt tilbake, til tidlig åtti/seint søttitall.

Kommende konserter:

28.10: Honningbarna (supp: Skambankt) - Kick, Kristiansand
29.10: Honningbarna - Checkpoint Charlie, Stavanger
30.10: Honningbarna (support for Skambankt) - Bluebox, Grimstad

Foto: Andrè Løyning.


Honningbarna på MySpace