While You Slept har spilt sammen siden 2007 og har vært en undergrunnsfavoritt på små scener i Norge. Nå slipper kvintetten en 7" vinyl på Internasjonalen torsdag 9. juni – en teaser fra albumet som kommer senere i år.

- Det er mye administrativt arbeid nå. Mye fiksing, vinylene skal hentes, plakater skal henges opp. Men det er så utrolig verdt det, vi gleder oss så ekstremt til singelslippet.

Det er mye som skjer nå?

- Singelslipp på vinyl på torsdag, så blir det Norwegian Wood på lørdag. Vi varmer opp for Ringo Starr, noe som er utrolig gøy for oss! Vi har lagt oss i hardkjør, så konsertene skal bli fantastisk både på torsdag og på lørdag.

Musikknyheter.no møter vokalist Jakob Jones og gitarist Nikolai Grasaasen på Cafe Sara i Oslo. To gutter som har kjent hverandre lenge, og spilt sammen i flere år. Til høsten kommer endelig debutalbumet til While You Slept ut, etterlengtet av mange.

Hva kan vi forvente av debutalbumet til While You Slept?

-Først og fremst blir det blir en utrolig bra plate! Vi har tidligere blitt sammenlignet med Radiohead, Sigur Ros og Queens of the Stone Age. Med Bjarne Stensli bak spakene i Harrys Gym Studio, blir det noen nye elementer og mer elektronisk lyd. Vi liker å tenke at det kanskje er en hybrid mellom 90-tallet og 2012.

90-tallet?

- Ja. Kanskje henter vi det beste fra indierocken i England på 90-tallet. While You Slept er inspirert av eldre musikk, samtidig som vi mikser det med indie- og elektrosounden anno 2012.

- Det blir ei plate med fengende melodier, samtidig som det har en fin sårhet og ekthet. Plata er en helhet, og låtene er nøye planlagt med hensyn til hvordan de er satt sammen. Det blir veldig spennende å endelig få slippe den, og få tilbakemeldinger på plata.

Hvordan tror dere plata blir mottatt?

-Ingen kan si at plata ikke godt gjennomarbeidet ihvertfall, sier Nikolai. -Det ligger utrolig mye hard jobbing bak. Vi er nøyaktige og dedikerte, og høy kvalitet på musikken er viktig for oss.Spilt inn i Harrys Gym Recording Studio

Det har kommet mye godt ut av Harrys Gym Recording studio. Hvordan har det vært å spille inn albumet der?

- Det har vært veldig spennende, og mye hardt arbeid. Vi har låst oss inn der i tre uker, og Bjarne Stensli har introdusert oss for ting vi ikke tidligere har prøvd, særlig elektronikaelementene. Også har det funket så utrolig bra!

Harrys Gym Recordring Studio har tidligere produsert låter for artister som Hiawata, Ingeborg Selnes og Maribel.

- Nå har Benedikte (vokalist red.anm) med seg laptop på scena, og lydbildet er litt endret. Det er mye elektroniske elementer i musikken, samtidig som melodiene er veldig fengende.

Også blir den mastret hos Cutting Room i Stockholm?

-Ja, den er mastret av Björn Engelmann, som har mastret alt fra the Hives til Meshuggah til Roxette. Nå mastrer de plata til While You Slept, og det blir veldig spennende.

Dere hadde jo også en låt på to episoder av Himmelblå. Hvordan var det?

-Det er ganske utrolig at 2 millioner i Norge og Sverige har hørt musikken vår, uten at de kanskje vet det! Vi merket jo at det var mange i Sverige som sjekket oss ut på Myspace etter episodene hadde gått. Det er jo utrolig gøy!

Hvorfor vinyl?

-Kanskje vi er litt romantiske av oss. Vi vil at det skal være i fysisk format, samtidig følger det med en nedlastningskode, så du kan høre på den på dataen. Også er vinylen fin å ha på peishylla mens du lytter. Men selve albumet kommer nok først ut på CD, så får vi se om den også blir sluppet på vinyl senere.

Hva skjer med While You Slept fremover?

-Det blir mye live-spilling. Det er veldig gøy å være i studio, men samtidig er vi et band som ønsker å spille mye live. Plata blir sluppet på senhøsten eller vinteren, kanskje rett etter et nytt vinylslipp. Vi får se, nå blir det ihvertfall en del spillejobber fremover!

Musikknyheter anbefaler While You Slept på Internasjonalen torsdag 9. juni, og While You Slept på Underwood-scenen lørdag 11. juni. Med seg på Internasjonalen har de Shaun Bartlett, som nylig har sluppet singelen Dragon on a Plane.

En teaser fra vinylen: