Den fremadstormende gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen fronter den instrumentale trioen som er klare med sitt debutalbum ,Shoot!, denne uken.

Hedvig er så langt kjent som gitarist i band med Jarle Bernhoft, Jon Eberson og Hilde Marie Kjersem men står her støtt på egne ben i trio med Ellen Brekken (bass) og Ivar Loe Bjørnstad (trommer).


Grattis med nytt album. Fortell litt om innspillingen.

- Takk! Vel, vi kjørte til verdens beste studio med verdens beste beliggenhet, Oceansound på Giske. Vi hadde akkurat vært på en 2 ukers turné, så vi hadde testa ut materialet ganske grundig, og visste vi ville spille alt live. Vi møtte ikke så mange problemer, men noen av låtene er ganske lange, så det kunne være krevende dersom det ble mange takes før vi hadde noe vi ville gå for, i tillegg til at vi brukte en hel dag til å stille lyd. Men da vi først var kommet i gang, så gikk det unna, og vi slapp å stresse den siste dagen. Vi er veldig fornøyd, og ser veldig frem til å spille inn neste plate!


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre artister. Hvis du selv måtte beskrive ditt band og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Jeg vil helst at folk skal få bestemme selv hva de hører I musikken vår, og jeg tror også de kan ha bedre observasjoner enn vi som spiller i forhold til hvilke referanser som faktisk finnes der, tiltenkt eller ei. Men dersom noen hadde nevnt Terje Rypdal og et instrumentalt Led Zeppelin hadde vi kanskje vært inne på noe.

Hva skiller dere ut fra mengden av band og artister?

- Vi er jo et instrumentalband, og jeg tror vår kombinasjon av progressive rockelementer med en tilnærming til improvisasjon og komposisjon som er mer fundamentert i jazz gir oss et musikalsk uttrykk som er litt særegent.

Hvem er dine tre største gitarhelter?

- I dag er det fredag, sant? Da er det Jon Eberson, Alex Lifeson og Snah!


Hvis dere skulle spille en coverlåt på deres neste konsert, hvilken ville det ha vært i såfall?

- Da ville vi covret Blood Witch av Melvins. Eventuelt vår egen cover av samme låt. Og det kommer vi nok til å gjøre også.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man? bør følge med på?

- El Doom and The Full Tilt Boogie er det neste store. Det blir monumentalt. Cakewalk er sykt fett. Og i sommer fikk jeg kick av å høre et band (i en hage!) som het the Bureau, tydelig inspirert av Bushmens Revenge, en annen favoritt. Og ikke minst Kenneth Kapstad Group!


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Jeg har hørt masse på den siste til Bon Iver og elsker den. Josh T Pearson og Last of the country gentlemen er også tragisk fin.


Og til slutt. Fortell en morsom vits!

- Pretentious?? Moi??


Ashes by Hedvig Mollestad Trio

Gun & The E-Kid by Hedvig Mollestad Trio


Releasekonsert på The Crossroad Club, Oslo, 24. september.