Simen Herning, for noen kjent som My Little Pony-kjekkas, for andre som co-grunnlegger av Oslo-byrået Spoon Train, er i gang med Norgesturneen til Honeytraps.

I dag slipper Honeytraps singelen Morning Light, og det på selveste samefolkets dag. Hør låten nederst i artikkelen.

Bandet beskrives av gutta selv som "delvis de britiske 90-åras start, delvis noe du ville danset til på indieklubb, og delvis som jungelen.". Honeytraps spilte på SV-kjelleren på Blindern sammen med Razika i forrige uke, og nå venter resten av landet.

Vi tok ti kjappe med Simen.

- Først, hva er Honeytraps?

- Honeytraps er et band fra Oslo som spiller pop slik vi helst vil høre den. Noen sa nylig at det høres ut som om vi har ett bein på yacht-dekket og ett bein på indiedansegulvet, og det kan jeg like. Det skal være dansbart og moro!

- Hvem er Honyetraps inspirert av?

- Vi er inspirert av veldig mye. I musikken vi lager om dagen kan du høre klassiske hurrapopband som Mystery Jets og Golden Silvers, men også mye mer kommersiell pop, og ikke minst en mengde musikk fra 80-tallet, fra Stone Roses til Michael McDonald.

- Hvor kan folk oppleve Honeytraps?

- Like før jul fant vi en liste på Wikipedia over Norges 30 største byer, og tenkte: her skal vi spille. Så nå gjør vi det! Vi er snart ferdig booka, og skal rekke de 30 største byene i landet før 1. juni. Om man tar turen innom www.honeytraps.no er det lett å få oversikt over hvor vi spiller. Vi spiller stort sett hver helg denne våren.

- Hva er planene for Honeytraps i 2012?

- I dag slapp vi vår aller første singel. Det var godt å få ut litt musikk. Vi har spilt inn en hel EP som kommer i mars, og så er vi igang med preproduksjonen til neste EP, som kommer når sommeren setter inn. Vi må bare finne riktig produsent. Noen forslag?

- Drar dere noen link mellom Spoon Train og Honeytraps, og hvilke fordeler har Honeytraps i forhold til andre band uten nær beslektning til eget booking/managementbyrå?

- Det er jo ingen grunn til å legge skjul på at vi er et band som består av folk som jobber med musikk til daglig, men vi har ikke så mye med Spoon Train å gjøre som sådan. Om noen vil signe oss til sitt selskap/bookingbyrå/management er det bare å ta kontakt!

- Hvilke andre band vil medlemmene av Honeytraps at folk skal få ørene opp for?

- I helga spilte vi på Natt & Dag sitt prisutdelingsshow og traff på Drammensgutta i Alfred Hall. Hyggelige typer som lager strålende musikk. Ellers var et par av oss i Trondheim forrige helg og så blant annet Bendik og Amish 82. Toppfolk og topp musikk.


picture


- Er Honeytraps mer opptatt av nakenhet enn andre band?

- Haha, kanskje? Vanskelig å si. Vi er bare en enkel gjeng fra landet som fant ut at det å kaste skjorta aldri går av moten. Det er faktisk skikkelig populært. Snart slipper vi en video i Tone Damli-land. Bare vent.

- Hvordan arter en typisk turnédag for Honeytraps seg?

- Vi møtes i studioet på Tøyen i Oslo, mens noen henter en sliten bil fra et lugubert utleieselskap på Oslo ytre øst. Deretter legger vi ut på tur. Kjører vi sør- eller vestover blir det et stopp i Drammensområdet for påfyll av ekte iste og frøbaguett, mens om vi reiser nordover er det shellstasjonen på Espa som gjelder. De selger over én million boller i året, en fantastisk prestasjon!
Etter noen timer i Ford Transit eller Toyota Hiace kommer vi frem til spillestedet hvor vi lydsjekker, spiser, og drikker en baffe (drikk vi har lært av lydmannen vår som er fra Drammen). Deretter kommer publikum, vi spiller og danser, det blir en diger fest, og så blir vi invitert av noen lokale helter på etterfest. Vi liker etterfest.

- Får vi høre mer fra My Little Pony i fremtiden?

- Javisst! My Little Pony spiller en festival i Kirkenes til helga, og har en Italiaturné på gang i april. I tillegg tror jeg det er noen nye låter på gang.

- Hva er det neste på plakaten i forbindelse med Spoon Train?

- 24. februar slipper Spoon Train den andre plata til geniet Sjur Lyseid, aka The Little Hands of Asphalt. Den må folk få med seg.


Dagens ferske singel Morning Light


30 Byer / Morning Light from honeytraps on Vimeo.

Honeytraps på Facebook
Honeytraps på Twitter
Espen Andreassen på Twitter