Machine Birds spiller eksperimentell popmusikk med innslag av elektronikk og improvisasjon. Musikken er alt fra såre melankolske melodier til fengende riff, og variasjonen mellom det enkle og det massive preger lydbildet. Stemningen, formidlingen og tilstedeværelsen i låtene gjør at lytteren blir tatt med på små musikalske fortellinger. Nå er de klare med EP, og står på scenen på årets by:Larm.

- Gratulerer med EP-slippet! Hva kan vi vente av den?

- På denne EP-en har vi jobbet med en produsent som heter Njaal og det har ført til at vi har fått et litt røffere, elektronisk uttrykk på låtene. Vi holder oss fortsatt i pop-landskapet, men har tatt oss litt større friheter og eksperimentert med nye lydbilder.

- Dere skal spille både på by:Larm, og 12points i Portugal. Hva gleder dere dere mest til?

- Vi gleder oss like mye til begge deler. Det er stort å få spille to konserter på by:Larm og vi er spente og gleder oss til å vise fram musikken vår. Det samme gjelder på 12-points i Portugal, men det er jo litt ekstra stas siden det er vår første konsert i utlandet.

- Hvordan syns dere bransjen arter seg for unge, fremadstormende artister? Er det lett å få vist frem det man lager?

- Det blir stadig lettere å få vist frem det man lager, pga. at det blir mer og mer vanlig å legge ut ting på nett - som youtube, soundcloud, og ikke minst Urørt - de fungerer alle som et springbrett for mange nye, unge artister. Men siden det er så mange om beinet, blir det vanskeligere og vanskeligere å tjene penger på musikken.

- Kan dere fortelle litt om planene for 2012, utover by:Larm og EP-slipp?

- Planene for 2012 er hovedsaklig å få spilt inn debutalbumet vårt. Ellers håper vi på få spille mange konserter, og lage nye låter.

- Har dere en yndlingsfestival - som publikum?

- Vi er veldig glad i byfestivaler, som f.eks EKKO og Øya. Vi trives ikke så godt i telt.

- Hvordan fungerer samarbeidet mellom dere to? Er det en som har styringen, har dere klare roller?

- Samarbeidet fungerer bra. Det er vi jo så klart avhengig av, siden vi kun er to stykker. Vi har kjent hverandre i mange år, og det gjenspeiles i musikken vår. I blant lager vi låter hver for oss, ellers lager vi låtene sammen. Det er ingen fast oppskrift.

- Hvorfor bør folk få med seg Machine Birds på by:Larm?

- Folk bør få med seg Machine Birds på by:Larm fordi vi har mye nytt materiale, har øvd mye - og føler at vi har en bra pakke å presentere. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for at publikum skal få en flott opplevelse!

Få med deg Machine Birds på by:Larm fredag og lørdag.

Foto: Francisco Munoz

Machine Birds på Facebook
Espen Andreassen på Twitter