- Fete låter! Vi gleder oss til EPen, når kan vi vente å ha den i hende?

- Takker! Vi måtte utsette releasen litt, så det blir nok nærmere mars-april. Føltes derfor godt å vise frem to av dem allerede nå. Vi lanserer straks ny hjemmeside der alle kan laste dem ned gratis. God karma!

- Er dere klare for Bylarm, og har dere noen andre fastsatte liveopptredner på tapetet?

- Vi er dritklare. Det klør i fingrene, vi har jo ikke spilt konsert siden vi var support for CSS på Rockefeller i November. Vi stikker til Drammen og Kristiansand uka etter by:Larm, og så har vi en liten turné i England i starten av mars. Så er vi også snart klare for å annonsere turné i Tyskland i mai!

- Er dere alle ferdige i Liverpool nå?

- Jepp, som studenter iallefall. To av oss bor fortsatt i Liverpool. Vi har alle vært litt frem og tilbake mellom forskjellige byer de siste månedene, så det har vært vanskelig å få til regelmessige øvinger. Men vi har alltid intensive øvingsperioder rett før vi drar på turné og sånn. Det fungerer egentlig best når vi låser oss inn på et rom i noen dager og ikke blir distrahert av andre ting.

- Hva forventer Eye Emma Jedi av 2012? Blir dette det store gjennombruddsåret?

- Det er vanskelig å vite - vi kommer bare til å følge magefølelsen og gi alt vi kan. Planen for 2012 er å spille så mye som mulig og vise oss for flest mulig folk. 2011 var et veldig bra år for oss; vi spilte noen kule konserter og fikk mye radiotid. I nærmeste fremtid så kommer EP’en på både CD og vinyl, så blir det turné og festivalsommer.

- Vi må nesten si gratulerer til Eye Emma Jedi med årets Urørt-tittelen til Mikhael Paskalev også, siden halvparten av bandet deres var med å vinne. Var det en uventet seier?

- Det er Joe (Wills, journ. anm) som må få æren der, det er han som har produsert og mikset ’I Spy’ og som skal gjøre resten av debutalbumet også. Men det skal sies at fra sekundet Mikhael ble nominert hadde vi INGEN tvil om at han kom til å vinne! Han har en stil og en sjarm som er helt unik og bare slår an hos alle.

- Er dere ordspillfantaster ellers også, eller bare når det kommer til bandnavn?

- Haha, vi er mest fantaster av dårlige spøker som omhandler tiss og promp. Det er litt stas. Ordspill om bandnavnet var nok en one-time thing.

- Hvem er den hyggeligste fyren i bandet?

- Andrew er nok den snilleste og mest jordnære… Han er så søt med de store, brune øynene sine og den kosete afroen. Joe er altfor cocky (og kommer for sent til ALT vi gjør) og Andreas drikker for mye whiskey og blir sinna på Facebook. Dan er litt ego og låser seg inne i 3-roms suiten på turné (med ei jente) så vi andre må finne et gulv å sove på... Jeg er sjefen som må vekke alle på morningen, så da blir jeg automatisk ekskludert, hehe. Men om vi kunne inkludere crew, så hadde det nok vært tourmanageren vår, Ehsan Poursharif! Han er en engel.

- Hva vil EPen by på i forhold til det vi allerede har hørt fra EEJ?

- EP’n byr på mer baller. Det er fortsatt ”progressiv, dansbar indierock” som folk liker å kalle det, men det er mer ”oss” nå enn de første singlene, mer guts. Vi har virkelig gått inn for at det skal låte rått, organisk, litt skittent og ha masse gitarer.

Ikke gå glipp av Eye Emma Jedi på by:Larm, torsdag og lørdag.Eye Emma Jedi på Facebook
Espen Andreassen på Twitter