Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim har siden de var 13 år skrevet sanger sammen. Sanger om fortapt kjærlighet og mysteriene med å vokse opp i forblåste Haugesund.

De møttes på byens kulturskole og siden har de lagd låter og spilt sammen på de fleste av byens scener.
Elsa & Emilie ble en snakkis etter flere landsfinaler i UKM og flere frysningsfremkallende opptredener på vestlandet.

Første singelen ”Run” har virkelig fått folk til å få øynene opp for jente-duoen fra Haugesund. De gjorde nasjonal TV-debut på Lindmo i februar, spilte 2 konserter til fulle hus under by:Larm og er nå bekreftet til å spille på VG-lista på Rådhusplassen 20. juni.

Vi tok en prat med den unge duoen.

Gratulerer med ny, flott singel. Fortell litt om låta.

- Tusen takk! "Another Day" er en låt som handler om ironien i å vente på noe som aldri kommer til å skje. Emilie skrev første setning på et busstopp, en gang hun hadde bommet på rutene og måtte sitte, i følge henne selv, "så sinnsykt altfor altfor lenge" å vente. En tilfeldig valgt dag senere kom hun på å bruke setningen, som lyder som følger: "sitting here, waiting for what will take me home", til noe fornuftig. Another Day ble til, og senere favorisert av produsent/band gutta som bestemte seg for å sette i gang å produsere låten opp. Resultatet ble rett og slett den nye singelen som er ute nå.
Debutalbum til høsten - hvor langt har dere kommet i prosessen?

- Vi er faktisk så og si ferdig med albumet. Nå gjenstår det bare mastering, så vi har gjort jobben vår med innspilling og diskutering for denne gang. Albumet ble delvis spilt inn i Tinnitus studio, på den ene siden av Puddefjordsbroen i Bergen, og delvis i Broen Studio, på andre siden. Dette har vi holdt på med helt siden høsten 2012, sammen med Anders Bjelland og Jens Kristian Rimau, som både produserer for oss og spiller i bandet. Ting tar tid, og siden vi har holdt på så lenge er det godt å endelig være tilnærmet ferdig. Det har vært utrolig spennende å få ta del i dette her, og vi ante nok ikke hva vi gikk til for to år siden. Bare det å høre hva en akustisk idé faktisk kan bli til, i et ordentlig studio, har vært fantastisk kult. Vi har det alltid morsomt i studio, og vi har hatt langt over snittet musikalsk kjemi med produsentene våre. De skjønner som regel alltid hva vi mener, selv om vi kanskje mangler "bittelitt" av de faglige begrepene i forklaringene våre. Utfordringene har ikke vært større enn noen forkjølelser og små uenigheter som Elsa som regel taper.


Med bare en singel har dere allerede rukket å spille på et av landets største talkshow, Lindmo, hvordan var det?

- Lindmo var først og fremst utrolig koselig. Selv om vi var veldig nervøs i utgangspunktet, så ble vi fort trygge. Det var mange hyggelige folk på jobb, som var opptatt av at vi skulle ha det bra, og prestere best mulig. Vi hadde det tipp topp, og fikk dessuten hilse på de andre gjestene som var der sammen med oss. Det var selvfølgelig skummelt å skulle sitte ved siden av Anne Lindmo, og prate på
landsdekkende TV, men alt i alt hadde vi det veldig gøy!


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive dere selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Vi ligger nok en plass midt mellom Ellie Goulding og First Aid Kit. Musikken vår er rolig, men med et stort klangbilde og mange små melodilinjer.


Hvilket band drømmer dere om å varme opp for, og hvorfor?

- Det aller aller kuleste som kunne skjedd oss var om vi hadde fått spilt med Coldplay. De er våre absolutte favoritter.


Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder som er en slags fellesnevner for begge, hva må med?

- For det første, så må det være andres musikk. Det å lytte til annen musikk gjør at du får lyst til å skrive ting selv. Ellers er filmer og bøker også en stor inspirasjonskilde. Forskjellige historier setter tankene i gang, og skaper forskjellige følelser, som igjen kan brukes til ny musikk.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- For tiden bør man absolutt følge med på Kindred Fever, Alida, Emilie Nicolas og Aurora Aksnes.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Akkurat nå går det mye i Lykke Li "I Never Learn", og Lorde "Pure Heroin."


Hva er planene fremover?

- Planen videre blir å spille så mange konserter som mulig, og så slippe album til høsten. Vi gleder oss veldig til å sjekke responsen når den tid kommer.