Hvitmalt Gjerde gjorde stor suksess med sitt selvtitulerte debutalbum for et drøyt halvannet år siden. I dag slipper gutta Ville venner, et album de selv mener er mer moderne enn forgjengeren. Siden sist har ikke bergensbandet bare rukket å lage ny plate, men de har også fått prøve seg på filmlerretet. De gestalter nemlig The Snowflakes i «Beatles», adapsjonen av Lars Saabye Christensens klassiker med samme navn.

«Ville Venner» slippes om kort tid. Fortell litt om prosessen.
Vi er veldig fornøyd med hvordan platen har endt opp. Det ble gjennomført på kort tid. Vi kom sammen etter et par måneders avbrekk og gikk i gang med nye låter. Etter en stund følte vi oss klar til å dra i studio, og brukte fire flotte dager i Ocean Sound Studio på å få det på tape.

Det snakkes ofte (kanskje for ofte?) om ”det vanskelige andrealbumet”. Har dere følt på noe form for prestasjonsangst med tanke på suksessen til debutalbumet?
Vi har i grunn ikke følt noe mer press på at dette albumet. Vi lager musikk slik vi pleier å gjøre det. Kjapt, skranglende og intensivt. At første albumet gikk bra har blitt en bonus som gir litt ekstra tro på det vi driver med. Det er hvert fall smigrende at folk setter pris på det vi gjør.

Siden debuten har to bandmedlemmer gått ut, og én har kommet inn. Hvordan har dette påvirket bandet?
Vi har gått fra en å være kvartett til en trio, noe som fungerer bra. Musikken oppstår stort sett på samme måte, men Håvard (Bakke, journ.am) drar inn en ny og annerledes kreativ brikke som passer bra i musikken vår.

 photo HvitmaltGjerde1_zps173b67ab.png

Fortell litt om opplevelsen med å spille i «Beatles».
Å kunne spille i en spillefilm var nok en en-gang-i-livet-mulighet for oss. Det var litt derfor vi takket ja. Det var spennende å være på innspilling og leve seg inn i rollen som The Snowflakes, selv om vi i grunn gjorde det samme som alltid. Det blir hvert fall kult å se filmen når den kommer ut.

Energien smitter veldig fort over fra låtene deres over på oss som hører på. Hvor får dere all energien fra?
Energien kommer naturlig når vi spiller sammen, rett og slett fordi det er det mest gøyale vi vet. Og når vi da spiller det inn live, så kjenner vi gjerne på den bølgen av energi som er der.

Hvem inspirerer dere musikalsk?
Band som inspirer oss musikalsk er alt fra The Kinks til Snoop Dogg. Gammelrock, pop, soulartister, støyrockband og blues. Listen er lang.

Hvor lenge har Hvitmalt Gjerde eksistert? Og hvordan endte dere opp med å hete Hvitmalt Gjerde?
Hvitmalt Gjerde ble startet i 2007, da som et litt mer humorbasert prosjekt. Rundt årsskiftet 2011-2012 begynte vi å gå inn for å endre verden med rock’n’roll. Og bandnavnet, det kom en dag vi ruslet rundt Tveitevannet i kjedsomhet.

Hva er planene deres utover høsten?
I høst reiser vi på en ganske omfattende norgesturne. Alt fra Hammerfest og Steinkjer til Halden og Fredrikstad. Vi gleder oss stort!