- Vi jobber kontinuerlig med å spore opp ny og lovende norsk musikk. Vi bruker vårt nettverk til å fremme disse med et singelslipp og showcase hver måned. Nå ønsker vi å ta steget videre å arrangere en todagers showcase festival for ny norsk musikk. Vi ønsker å gi disse artistene en plattform for å vise seg fram for bransje og for et nytt publikum”, sier Ruben Nesse i Brilliance Records, som står bak Diamond Club.

Visjonen bak Diamond Fest handler om å presentere nye norske talenter som kommer til å prege det neste norske musikkåret. Artistene som spiller Diamond Fest er de artistene festivalledelsen tror vil fylle scener og radiobølger over hele landet i 2015. «Diamond Fest» arrangeres på Vulkan Arena 29. - 30. august.

- Festivalen arrangeres for første gang på Vulkan Arena, vi presenterer et bredt spekter av nye artister av høy kvalitet. Det blir alt fra fengende indiepop, folk og hardcore, som avsluttes med et friskt klubbprogram. Man får med seg 20 spennende artister for en rimelig slant, sier Nesse til Musikknyheter.no

- Det kryr av nye talenter der ute og det var lett å velge ut artister vi ønsket å presentere. Det dukker opp nye kreative produsenter, låtskrivere og artister i undergrunnen hver dag. Jeg vil tørre å påstå at tilstanden i norsk popmusikk er bedre enn noen gang. Det er ikke uten grunn at halvparten av artistlisten er blitt plukket opp av P3 sine spillelister.


Er det noen fremtidige festival-headlinere på programmet, tror du?

- Absoultt, jeg kan nevne så mange, alle har potensiale. Rytmeklubben, Kid Astray, Bearson, Sigrid Raabe og Funkin Matt er absolutt fremtidige headlinere.


Hvis du skal spille en låt fra Diamond Fest-programmet for å overbevise folk til å ta turen, hvilken velger du?

- Bearson har flere remixer som er utsøkt, nå ser jeg Sohn remixen er fjernet, men hans nye remix «Here With Me» er svært overbevisende!
Hva skjer på Diamond Fest, utenom massevis av konserter?

- I samarbeid med MØST (Musikknettverk Østlandet) byr vi på tre timer med inspirasjon, gode råd og lunsj fra tre av bransjens sluggere.

Foredragsholderne er:
Trond Tornes fra Phonofile, som skal snakke om hvordan de jobber med distribusjon og hvordan du som artist får mest ut av den innspilte musikken din i streamingalderen.

Vegard Waske driver Up Front Artists og er blant annet manager for Cashmere Cat og Lindstrøm. Han skal fortelle om hvordan han jobber mot utlandet med disse artistene, og i tillegg fortelle røverhistorier fra et langt musikkbransjeliv.

Gilbert Lunde jobber i MER, et musikkselskap som blant annet jobber med Kaveh og Sandra Lyng. Vi har bedt han fortelle om hvordan MER jobber med å lage popstjerner, og hva indiemusikere og mindre kommersielt anlagte artister kan lære av deres innfallsvinkel.

Seminaret er på Vulkan fra Lørdag 12-15, vi serverer lunsj, og det er selvfølgelig gratis, avslutter Ruben.

Her er programmet:

Fredag 29.08
21:30 Tellef Raabe // Hovedscenen
22:00 Stereopol // Pokalsalen
22:30 Ine Hoem // Hovedscenen
23:00 Fay Wildhagen // Pokalsalen
23:30 Ondt Blod // Hovedscenen
00:00 Lugn // Pokalsalen
00:30 Slutface // Hovedscenen
01:15 Boska // Pokalsalen
02:00 Rytmeklubben // Hovedscenen
02:15 Funkin Matt // Pokalsalen

Lørdag 30.08
21:30 No. 4 // Hovedscenen
22:00 Silja Sol // Pokalsalen
22:30 Kasket Club // Hovedscenen
23:00 Marble Pools // Pokalsalen
23:30 Psyence Fiction // Hovedscenen
00:00 Sigrid Raabe // Pokalsalen
00:30 Kid Astray // Hovedscenen
01:15 Bearson // Pokalsalen
02:00 Get Dancy! // Hovedscenen
02:15 Drippin // Pokalsalen

Psyence Fiction (bildet) spiller på hovedscenen lørdag kl. 23:30, og så fint kan det bli:

iampsyencefiction - Spy vs. Spy from APPARATET on Vimeo.
Varm opp til festivalen med 10 låter fra aktuelle artister via linken under

Foto: Anne Valeur

Diamond Fest på Spotify