På mandag slipper det svenske rockekollektivet Goat, sitt nye album Commune. Forrige plate kom i 2012, da de slapp World Music, som mottok strålende kritikker, både i inn- og utland. NRK P3 kåret det faktisk til et av årets beste internasjonale album, den gang. Bandet spilte også både på Øya og Pstereofestivalen i fjor, også dette til veldig gode anmeldelser.

Commune slippes i en vinylutgave som inkluderer albumet på CD og en limited edition-boks. Boksen inneholder hele albumet, samt et eksklusivt spor, fordelt på fem syvtommere. Singlene Hide From The Sun og Words er allerede ute.

Vi tok en prat med bandet, for å få vite mer både om dem og om planene deres fremover.

Kan dere fortelle oss litt om hvordan Ghost ble til, og hvem dere er?

Vi er til dels et spirituelt kollektiv som kommer fra den nordlige delen av Sverige. Men vi er også et band som for tiden holder til i Göteborg.

World Music er et fantastisk album, og mottok strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt. Hvorfor tror dere at den platen traff så godt?

Det vet jeg faktisk ikke. Vi ble veldig overrasket selv. Vi trodde vi skulle slippe en plate og få noen hundretalls eksemplarer selv, men det tok jo av med en gang. Jeg antar at det handler om timing, som det alltid gjør.

Commune er like rundt hjørnet. Hva kan dere fortelle oss om den nye platen og hva kan lytteren forvente å høre?

Jeg håper at de som likte forrige plate, liker denne også. For min egen del, vil jeg si at denne har bedre lyd og føles mer åndelig. Men jeg tror at alle skal få bedømme selv, og forme sine egne opplevelser av musikken vår.

Har dere noen gode historier fra skapelsen av Commune?

Njaei. Innspillingen gikk fint og vi hadde en bra vibb hele tiden. En del jams vi fikk til, fikk oss nesten til å fly ut av tøflene.

Hvilke planer har dere for tiden som kommer?

Bortsett fra vår turné som starter i morgen, og et par andre spillejobber på slutten av året, har vi ikke lagt noen planer.

Turnélivet er jo en viktig del av det å spille i et band. Har dere en gid historie fra veien?

Vi turnerer jo ikke like mye som andre band, men en gang i USA traff vi noen reisende Hopi-indianere. Etter turneen ble vi invitert til byen deres og bodde og jobbet hos dem i omtrent en måned.