Fra venstre: Kristofer, Herman, Anders, Andreas, Ole Torstein.

Ludvig Moon er det ferskeste tilskuddet hos plateselskapet Riot Factory og et rimelig nytt tilskudd på den norske musikkscenen. Hvem er så disse folka i bandet? Vi spurte noen av de andre banda og artistene i Riot Factory om hjelp til å bli litt bedre kjent med Ludvig Moon. Tema og hva spørsmålet skulle handle om var helt opp til de andre artistene.

Ludvig Moon består av Anders Killerud, Ole Torstein Hovig, Herman Hulleberg, Kristofer Staxrud og Andreas Myrvold. Ludvig Moon har ikke fått vite hvem som stilte spørsmålene før de leser intervjuet her og nå:


Eirik Kirkemyr - Dråpe:
-Hvis dere måtte ha havnet i en slåsskamp med et annet norsk band, hvilket ville det vært og hvorfor?

Andreas: Noen av oss i bandet liker å få juling, kanskje opptil flere av oss, og dessuten kan vi være relativt gla-voldelige oss i mellom av og til. Vi ville nok helst ha slåss med et band som kunne gitt oss en passelig jevn match, eventuelt noen som hadde grisebanket oss. Purified In Blood, for eksempel, de virker jo til å være en gjeng med et høyt nok testosteron-nivå til at det i alle fall blir litt skikkelig slåssing og ikke bare kyssing og klapping … (blir avbrutt av Ole Torstein som slår Andreas i brystet. De begynner å sloss).

Kristofer: Har Ole Torstein et soloprosjekt?
Anders: Ja, Mjøsormen.
Kristofer: Vi ville ha sloss mot Mjøsormen.
Anders: Må vi sloss? Jeg ville ha valgt gitarkameratene, de gamle selvfølgelig. De virker like lite glad i å sloss som oss. Vi kunne prata om det, og kommet frem til en løsning. Eventuelt tatt en verbal fight, for eksempel på facebook chat. Trur vi hadde hatt mye å lære av dem.


Kristoffer Lo - Sunswitch, Pelbo:
Hvilken musiker ville dere gitt nytt liv og hvorfor?

Kristofer: Jon Bonham. På grunn av grooven.
Andreas: Keith Moon. Fordi han var gæren.
Herman: Går det i trommiser nå? Jeg ville valgt Mozart. Sett hva han hadde gjort med dagens teknologi og muligheter. Tenk dere Mozart lage et post-rock album!?
Ole Torstein: Chris Bell fra Big Star. På grunn av I am the Cosmos.
Lydia (som korer på Ludvig Moons turnè) : Nick Drake.
Anders: De fleste musikerne jeg ville ha gitt nytt liv til er folk som jeg dessverre trur ikke hadde satt særlig pris på det. Som Elliott Smith og Mark Linkous fra Sparklehorse. Folk som ville unnslippe, men jeg kan slenge meg på Nick Drake og Chris Bell siden de er fantastiske låtskrivere som aldri fikk oppleve suksess mens de levde. Trur de hadde satt pris på å se effekten musikken deres har hatt på mennesker.


Kari Jahnsen – Farao:
Hvis dere måtte velge ett album å ha sex med, hvilket album ville det vært og hvorfor?

Ole Torstein: Det nyeste albumet til Beyonce.
Andreas: Dirty»-plata til Sonic Youth er da ganske sexy, har x-faktor og bra kjønnsbalansert vokal.
Anders: Aphex Twin - Selected ambient works 85-92
Herman: Enig med Anders.
Kristofer: Soundtracket til Lion King.

Hvorfor holder vi for oss selv, altså. Beklager!


Karl Klaseie – Snøskred:
Hvis dere kunne velge fritt, hvilken musiker gjennom tidene ville dere hatt med i bandet?

Kristofer: Steve Vai
Herman: Jonny Greenwood
Anders: Bare for å være klein, men også ærlig; Emil Nikolaisen.
Andreas: Marlon Brando


Eirik Kirkemyr - Dråpe:
Hvilken reality-serie ville dere vunnet?

Herman: Jeopardy
Anders: The Office eller Modern Family.
Ole T: Andreas hadde vunnet Paradise Hotel, mens Kristofer hadde hatt en real sjanse i Skal vi danse.
Andreas: Idol. Fordi hvis vi vinner blir vi superstjerner.


Arne, Jonny og Stian – Riot Factory (label managers):
Vi synes bandbildene dere er så fine. For en gjeng! Kan dere tegne et bandbilde som blir like fint?

Ludvig Moon: Vi lot Ole tegne bandbilde siden han er flink til å tegne, men han ble ikke ferdig, så en annen (som helst vil være anonym) måtte tegne Kristofer.

 photo LudvigMoon-selvportrettbandbilde_zpse5421ede.jpg

Det nye bandbildet av Ole Torstein Hovig og anonym.

 photo LudvigMoonpresspicfoto-SolveigBakken_edited-1_zpsbe231d10.jpg

(originalen av Solveig Bakken)


Simen, Einar, Åsa, Ofelia, Lars - Einar Stray Orchestra:
Har dere vært nakne i det offentlige rom? Fortell!

Ole: De som stiller disse spørsmålene vet ikke om snapchat bildene som ble sendt rundt i helga.
Anders: Det er veldig stor forskjell innad i bandet her. Noen er veldig komfortable med nakenhet i det offentlige rom, andre har knapt vært nakne i private rom. Husker en av de første gangene jeg møtte Andreas..
Andreas avbryter:
Jada, har vel vært litt nakenhet her og der, er et billig triks når man kjeder seg. Som oftest kan det kombineres med en eller annen form for bading, men det er vel så gøy å løpe rundt på festivalcamper eller lage snøengler på julebord og sånt. Det er vel i grunn bare fantasien som setter grenser, men pass på å ikke gjør det for ofte eller for mye, da blir det ikke like morsomt.
Herman: Ok, siste spørsmål, nå må jeg komme meg hjem.


Brian Batz – Scarlet Chives, Sleep Party People
Jeg synes jeres musik har et meget canadisk klangudtryk og den soniske del befinder sig ikke specielt meget indenfor den "typiske" nordiske sound. Hvor finder I inspirationen fra og kan man som lytter finde momenter i jeres musik, hvor man faktisk kan finde relationen til jeres smukke hjemland?

Ole Torstein: Jeg synes at det er tydelig at den "nordiske sounden" er litt i endring. Kaja Gunnufsen sitt album fra i fjor har en veldig kanadisk/amerikansk sound, mye på grunn av Kenneth Ishak sin produksjon. Vi har også Marble Pools som høres mer ut som et amerikansk overklasse band i Vampire Weekend-tradisjonen enn noe annet norsk band jeg kommer på. FOAMMM er det mest kanadiske/Burger Records-bandet jeg kommer på fra Oslo, og de varma jo opp for Audacity for noen uker siden. Dråpe låter da ikke norsk? Palmface er det beste vestkyst slackerrock-bandet i Norge! Slutface ække heller særlig "nordic jazz".
Kristofer: Alle i bandet elsker jo nittitalls Motorpsycho. Og det står nok som en av de største inspirasjonskildene til Ludvig Moon. Så det er jo en relasjon til nordisk musikk.
Anders: Når jeg først starta Ludvig Moon så ville jeg at det skulle være akkurat som Broken Social Scene (fra Canada). Det ble ikke sånn i det hele tatt, men er likevel veldig glad for det du/dere mener er et canadisk klangutrykk. Trur jeg hører mest på amerikanske band, men har i det siste også hørt veldig mye på musikk fra Sverige. The Radio Dept, Masshysteri, Hurula, Broder Daniel, Makthaverskan og soundtracket til Farvel Falkenberg, men må også si meg enig med Ole i at det er veldig mye spennende musikk fra Norge nå om dagen. For eksempel trur jeg det neste albumet til Angelicas Elegy blir helt amazing. Var dette svar på spørsmålet forresten? Vet ikke om vi skjønte det helt.. uansett: musikk er fint da!
Alle sammen: musikk ass!


Ludvig Moon // Strange Powers (The Magnetic Fields cover) from Riot Factory on Vimeo.