Petter Carlsen fra Alta fortsetter sin musikalske ferd med sine vakre låter som reflekterer omgivelsene og naturen i nord.

Utviklingen av lydbildet fra første album er slående. Fra en singer songwriter karakter har han tatt veien inn i et vakrere, og mørkere landskap med flere dimensjoner. Strykere og kassegitarer har måttet vike plass for dronete dulcimere, intense mørke groover, skurrende synther og store gitarflak, kombinert med Carlsen sitt varemerke; Stemmen.


Gratulerer med nytt album, fortell litt om innspillingen.

- Takk for det. Da jeg skrev sangene til denne plata så stagnerte det litt for meg. For første gang ble jeg direkte usikker på om materialet var der. Wetle Holte, som jeg har spilt sammen med i noen år, tok tak i det, inviterte meg opp til hans lille fine studio i hagen sin og vi forsket på låtene sammen. Han arret og vi lekte oss med andre instrumenter enn tidligere , og det ble en tydelig utvikling fra mine to første album.

- Dette førte til at Wetle ble den naturlige produsenten på denne plata, så det er hans visjon vi har fulgt helt frem til masteringen av plata. Det har ført til at det låter litt annerledes enn før, og det er jeg veldig fornøyd med.

- Når det gjelder innspillingen så ble skallene på låtene laget i Skogen Studios hos Wetle. Etterhvert dro vi til min mangeårige samarbeidspartner Christer André Cederberg og gjorde trommer, gitar og all vokal der. Christer har både spilt på og mikset plata.


Hva er den største forskjellen på dette albumet i forhold til debuten?

- Dette albumet er kompromissløst, det er mer helhetlig fra start til slutt og litt røffere i kantene. Første plata 'You Go Bird' var mere pop, andre plata 'Clocks Don't Count' litt mindre pop, og denne er enda mindre pop. Jeg synger også finere på denne.

Du gir også ut albumet i Tyskland. Hvordan er det i forhold til å gi ut i Norge?

- Jeg har et label i London som heter Fuction Records, de har distribusjon til sentral-Europa og dermed er det lettere å få musikken ut der. Jeg spiller mest i Tyskland og Nederland utenfor Norge, men er også innom England og Frankrike. I Norge gir jeg ut på eget label og booker mine egne konserter. I Europa har jeg et apparat med bookingagenter og plateselskap. Forskjellen er derfor stor.


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive dere selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Mew? Bon Iver? Anathema? Sigur Rós? Ups det var fire…Vanskelig det der.


Hvis du skulle spille en coverlåt på din neste konsert, hva kunne du tenkt deg å spilt?

- Another Part of Me av Michael Jackson

Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder, hva må med?

- Musikerkolleger, venner og familie. Anathema -de har vært en kilde helt fra starten.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Kvelertak, Emilie Nicolas, Susanne Sundfør, Team Me, Shaun Bartlett, Steinkast, Mange!


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Ja, både nytt og gammelt.
A.A Bondy - Believers
Bon Iver - Bon Iver
Midlake - Antiphon
Metallica - Master of Puppets
Radiohead - King of Limbs

Hva er planene fremover?

- I veldig nær fremtid er planen en syvdagers turné i Europa og en turné i Norge. Så skal plata lanseres i England i november, og da går turen dit. Har veldig lyst å fortsette det musikalske i den retninga vi har gått nå, og jeg er inspirert til å skrive nytt stoff og begynne prosessen mot neste album. I tillegg har jeg en del andre musikalske prosjekter, bl.a mitt band Pil & Bue som skal slippe ny plate neste år.Sjekk også ut Pil & Bue: