Britiske To Kill A King besøkte Oslo før påske, for sitt første headline-show her til lands. Det hele fant sted på Internasjonalen – en konsert som nok ikke ble helt det de hadde håpet på. Bandet, som tidligere har besøkt Oslo som oppvarmer for kompisene i Bastille, avsluttet europaturnéen sin i nettopp Oslo. Da Musikknyheter møtte vokalist Ralph Pelleymounter for en prat tidligere på dagen, kunne han fortelle at det hadde vært en god turné – hittil iallfall:

- I Tyskland og Sveits spesielt. Det var sinnsykt gøy, men vi har vært der fire ganger nå, så folk vet om oss. Fantastiske konserter. Spesielt i Tyskland hvor folk hadde med seg ballonger med sjakkbrikker på (en referanse til albumcoveret, Red.anm), og glowsticks, store pappbiter og plakater og sånn. Vi har til og med gjort den veivetingen hvor publikum veiver tilbake som er cheesy, men gøy!

- Vi har ikke kommet så langt her enda. Konsertene her og i Stockholm er faktisk de vi har vært bekymret for, alle andre steder har vi spilt før og vet hva vi kan forvente oss. Men gårsdagen var overraskende ok! Lite folk, men overraskende lite ille.

Sist gang To Kill The King var i byen reiste de med Bastille, og Pelleymounter kan fortelle at det er litt annerledes å nå være headline-band enn å være support:

- Det er mye mer press, for nå er det opp til oss å fylle konsertsalene. Det har gått veldig bra – sånn bortsett fra i går, gliser han; - Men det må man nesten forvente seg på en turné. I tillegg spiller vi i halvannen time. Og så har vi større raider.Bandet slapp nettopp sin andre fullengder, selvtitulert To Kill A King, og Pelleymounter kan fortelle at tilbakemeldingene har vært temmelig polariserte. Store nettsider som Guardian og Q magazine har gitt dem svært så gode anmeldelser, mens mindre blogger har vært noe mer skeptiske:

- Det er spesielt de som støttet oss da vi startet som band, og... Det er litt rart, noen av dem føler at vi har blitt litt for mainstream, mens andre igjen føler at vi har blitt for eksperimentelle...! Merkelige greier.

Han smiler litt oppgitt:

- Noen av dem føler at vi har skuffet dem fordi vi har forandret soundet og stilen vår - men hvis de liker et av albumene våre, vil de virkelig at vi skal gjenta oss selv på det neste? Blir ikke det bare kjedelig?

- Noen har til og med lurt på hvorfor vi skriver det vi skriver. Som om vi ikke skriver musikken vi lager nå fordi vi har lyst, men fordi vi må. Som om vi er blitt sellouts.

Han legger til med et flir: - And even if we're selling out, no one's buying.

To Kill A King har lenge hatt ord på seg for å picture være et fantastisk liveband med masse energi på scena. Den nye musikken til bandet høres i så måte skreddersydd ut for et liveformat, med catchy melodier, store singalongs og god stemning. Pelleymounter forteller at folk gjerne ble overrasket under tidligere turneer over hvor energiske liveshowene deres var i forhold til bandets debutplate:

- Det forrige albumet vårt var ganske nedtonet og rolig, så det hele ble veldig annerledes live. Men nå har vi lært å gjenskape live-energien i studio, for det kan fort bli litt i overkant kontrollert når man spiller inn musikk i studio i forhold til hvordan det er live. Hele innspillingsprossessen føltes mye bedre denne gangen siden vi allerede har gjort det en gang før. Vi følte som om vi landet på beina denne gangen.

Han forteller at de passet veldig på at plata ikke ble for polert og gjennomprodusert, og at de på noen låter har inkludert materiale direkte fra demo-innpillingene i de ferdige låtene:

- Hvis man hører godt etter så hører man biter som er spilt inn enten på soverommet mitt eller vårt røffe livestudio, og å blande det inn i den studioinnspilte musikken gjør at det føles råere og mer live.

I og med at intervjuet og konserten fant sted den 1. april var vi jo nødt til å forhøre oss om eventuelle aprilspøker i bandet. Pelleymounter kunne fortelle at hverken han eller resten av bandet hadde funnet på noe sprell, men lydteknikeren hadde ikke sluppet fullt så lett unna:

- Kjæresten hans sendte ham et bilde av en positiv graviditetstest, flirer han: - Det var en bra aprilsspøk. Han var temmelig bleik.

(alle foto: Alyssa Nilsen.)

Click here for English version of this interview.