To år etter den solide utgivelsen Buck, lanserer Norgren nå Alabursy. Albumutgivelsen etterfølges av en Europaturné og, som den Norgesvennen han har blitt de siste årene, med en stadig voksende fanskare og utsolgte konserter, står selvfølgelig Norge for tur når Norgren skal ut på veien igjen.

- Norge har vært et bra turnéland for meg, sier Daniel Norgren til Musikknyheter.no.

- Sist jeg var i Oslo solgte jeg ut Kulturkirken Jacob. Det samme gjorde jeg tidligere på Parkteatret, legger han til.

Norgren sier han synes det er moro å spille i Norge og at han ser frem til å komme tilbake hit igjen.

- Vi starter på Trondheims vakre Byscene 24. april, og dagen etterpå gjester vi Rockefeller i Oslo.

Musikeren debuterte i 2006 med albumet Kerosene Dreams, og har ellers bak seg fire fullengdere og en EP, samt suksessfulle spillejobber over hele Europa. Svensken begeistrer publikum med sin kvalitetssterke blues fra både scene og plate.

Det er umulig å ikke la seg fascinere av Norgrens prestasjoner som gitarist, vokalist og låtskriver, og det gir en interessant dimensjon at han samtidig spiller skarp- og stortromme. Når Norgren blir å se på scenen igjen denne gangen, er det derimot med flere bidragsytere.

- Greiene med enmannsband er over. Nå kommer vi til å være tre personser på scenen, hvor en av dem kommer til å spille trommer, røper han.

På sin siste utgivelse, Alabursy, er derimot Norgren helt på egenhånd.

- Jeg spilte inn skiva alene i huset mitt. Jeg har gjort alt selv. Det tok meg cirka tre måneder å skrive, spille inn, mikse og mastre plata, forteller han.

Det er en litt mer nedpå Norgren som gjør seg gjeldende på Alabursy. Den karakteristiske bluesen er i stor grad blitt erstattet av låter som er mer innen gospel- og country-segmentet.

Om det ikke groover som tidligere, er Norgrens vokal og evne til å lage melodiøse sanger fortsatt synlig. Innspillingen ble dessuten gjennomført etter en eldre metode.

- Jeg gjorde innspillingen på en kassettbåndspiller, sier han og fortsetter:

- Den hadde bare fire innspillingskanaler tilgjengelig. Det var disse fire kanalene jeg maksimalt hadde muligheten til å bruke da jeg spilte inn, sier han.Turnélista til Norgren er som følger:

24/4 Trondheim - Byscene
25/4 Oslo - Rockefeller
26/4 Stockholm - Rival
27/4 Stockholm - Rival
28/4 Karlstad - Scalateatern
30/4 Borås - Folkan
1/5 Göteborg - Storan (Utsolgt)
2/5 Aarhus - Spot Festival
3/5 Berlin - Lido
4/5 Zwolle - Hedon
5/5 Paris - L'Espace b w/She Keeps Bees
6/5 Brussels - AB Club
7/5 London - Hoxton Square Bar
9/5 Amsterdam - Tolhuis
10/5 Nijmegen - Doornroosje
11/5 Groningen - Vera

Foto: Petra Wester.

Følg Daniel Norgren på Facebook