1.mai ga den bergenske rapgruppen Hester, ut sin nye låt, som handler om den gode vennegjengen deres, og om hvor viktig det er å ha en god "klikk". Vi likte låten så godt at vi tok en prat med gjengen.

Hvem er Hester?

Vi er en gjeng med tjommier som mekker låter vi selv liker å høre. Vi er syv medlemmer, som enten mekker beats eller rapper, Davva, Niilas, Pinto, Aas, Bendik, Rafi og Brigt.

Hvordan ble dere til?

Det er en lang historie, men det begynte som fyllasnakk på Hove, før vi samlet oss senere og realiserte prosjektet på rommet til Brigt. Men vi har vel knapt startet og vurderer å omdøpe oss til Sjøhester, for det er de vi egentlig liker

Hvordan vi dere beskrive musikken deres?

Musikalsk sett er det jævlig stor variasjon i det vi lager. De tidligere greiene er delt i to kategorier, hvor den ene delen er inspirert av Goth Money, Bones osv, og den andre går mer mot Sub Luna City og Ratking. Det som kommer framover er vel kanskje mer elektronisk og grime-inspirert. Men alle disse labelsene og sammenligningene er jo egentlig bare wack. Musikalsk sett er musikken mat!

Når det gjelder det lyriske handler det om hverdagsproblemer, fylla, jenter og mer seriøse ting. Vi synes det er viktig at ordene får fram en følelse og at det høres fett ut. Selv om vi er poeter, handler det ikke alltid om å være så jævlig dype. Vi liker fete sammenligninger og morsomme tekster
.

Hva er planene deres for tiden som kommer?

Nå bruker vi mye tid på å lansere et musikkollektiv som heter Vibbefanger. Ellers kommer det nok noen singler framover og en EP etter sommeren. Både Brigt og Peder jobber samtidig mye med soloprosjekter som kommer i løpet av året. Peder fikk nettopp en deal med Brillianc,e og ingen kan stoppe han travhesten der!.

Når vi spør mer om Vibbefanger, kan de fortelle at de skal gi ut musikk, arrangere konserter og drive promotering for alle artistene i kollektivet. Selv om de ikke helt vet om de skal kalle det for kollektiv, label eller management, skal det i alle fall ikke handle om penger. Her er det lidenskap for musikken som er drivkraften. Om hvilke artister som er en del av kollektivet, svarer de følgende:

Artistene som foreløpig er under navnet er vi i Hester, Brigt og Peders soloprosjekter, singer/songwriteren De Presno og trapprodusenten Kurt Kokain. Det vil også komme flere artister og vi vil gjerne understreke at dette ikke blir et hiphopkollektiv, og at vi ønsker å ha et bredt spekter av musikere for å kunne forbedre alles uttrykk i form av musikalsk samarbeid. Vibbefanger lanseres 19. Juni på Østre, og innen da vil det komme ut mer info som vi foreløpig holder til brystet!.

Når og hvor kan folk oppleve dere live?

Nå skjer det ganske mye framover! Vi varmer opp for Sushi X Kobe med tre nye låter på klubb Teriyaki 9. mai, og har som sagt Vibbefesten 19. Juni på Østre. I tillegg har vi blitt hooket opp med konsert på Klubbøya i sommer og Den Elleville Festen på USF Verftet i høst. Disse gleder vi oss jævlig til, og forbereder mye nytt og annerledes!.

Dermed skulle det være gode muligheter for å få se guttene på scenen de neste par månedene, både i Oslo og i Bergen. Hør den blodferske låten her: