Bandet med det fascinerende navnet MaggyBright slapp nylig sin første singel, Tune It Up. Gruppa består av Marte Therese Jakobsen (vokal), Audun Steffensen (gitar), Martin Vinje (keys), Morten Berger Stai (bass) og Aleksi Heinola (trommer). Bandmedlemmene har bakgrunn fra diverse musikkonservatorier og er involvert i flere jazzprosjekter. Musikken deres beskrives av plateselskapet Victoria Grammofon som «høykvalitetspop full av nyanser og intrikate arrangementer fremført av unge, dyktige musikere». Hør låta selv og finn ut om du er enig i beskrivelsen!

Musikk som en levende organisme
– I skrivende stund er samtlige medlemmer i MaggyBright i ferd med å fullføre en bachelorgrad i musikk. Det er jazz og improvisasjonsmusikk vi driver med, og det er klart at dette former musikken vi lager også som band, forteller vokalist Marte Therese Jakobsen til Musikknyheter.

– Fra jazzutdanningen har vi med oss innstillingen til musikk som en levende organisme, ideen om at en låt lever sitt eget liv. Den forandrer og utvikler seg for hver gang den spilles. For oss er det viktigere at låta blir et avtrykk av oss som musikere, ærlig og usminket, enn at den på død og liv skal være innenfor et bestemt lydbilde eller en bestemt sjanger. Det har tatt oss mange år å komme frem til den musikkstilen som vi har i dag.

Den gode musikalske historien
– Vi omringes av mengder med musikk overalt hvor vi går. Vi blir fort passive når vi lytter til radioen. Man får ikke rom til å reflektere over hva man faktisk lytter til når korte og radiovennlige hits liksom skal slå deg i trynet i et par minutter for så å gi plass til neste hit. Vi har tro på at det er den gode musikalske historien som fanger lytteren. Dette krever at vi som band må ha en tanke bak det vi spiller, og at vi må by på oss selv, forteller Jakobsen videre

Sjanger uvesentlig
Plateselskapet Victoria Grammofon ble startet opp i 2014, og mannen bak, Dan Kristoffersen, forteller følgende til Musikknyheter: – Det er viktig for plateselskapet å få frem at det handler om god musikk. Det er uvesentlig hvilken sjanger det er snakk om, så lenge musikken griper tak i lytteren. Victoria Grammofon er nøye med hva som gis ut, men alle er velkomne til å sende inn demoer for vurdering. Det er få ting som er bedre enn å oppdage ny, fantastisk musikk.

Victoria Grammofon har for tiden MaggyBright, visesangeren Kurt Ove Meland og Dan Kristoffersen selv i stallen sin.