I dag, fredag 11. september, slipper Stavanger-rapperen Izabell sin nye singel. "Bæd" er en oppløftende, litt badass låt med et glimt i øyet. Samtidig deler hun nyheten om slippet av sin debut-EP i november. "Bæd" er produsert av Maye (Leif Inge Fosen) og skrevet av Izabell selv.

- Maye sendte over noen beats som jeg synes var for poppete og som jeg avviste ganske blankt. Han kunne jo ha tenkt at jeg var en superdiva, men i stedet skrev den profesjonelle katten som han er at han hadde akkurat det jeg trengte. Og over i dropboxen kom "Bæd" med et dummy hook. Det klikka for meg, jeg satte meg rett ned og skrev teksten. Jeg synes den har en digg balanse mellom gate og pop, forteller Izabell.

Sommeren 2014 gikk Izabell fra Stavanger av med seieren i en jenterapkonkurranse i regi av NRK P3. Dermed vant hun tid med Nora Collective og muligheten til å gi ut sin første singel via Universal Music. "Ka Vet Du" ble sluppet på høsten samme år, og i slutten av april kom oppfølgeren "Kontroll". Begge låtene er produsert av Filip Kollsete og Aksel "Axxe" Carlson.

- Bæd var første låta jeg skrev til EPen. Jeg ser på Bæd som en oppløftende låt og liker at den ble litt cocky med glimt i øyet, føler at den har en slags empowering stemning. En låt du kan pumpe på et stappfullt vors eller som meg: alene foran speilet før du går ut, sier hun til Musikknyheter.no

Samme dag som den nye singelen er ute annonseres også en EP som slippes fredag 6. november.

- Det blir en ganske variert EP med ulike uttrykk. Dere kan forvente dere en sound med mye av det som kjennetegner Izabell, men siden jeg kun har jobbet med nye produsenter på denne utgivelsen, så har jeg gått litt nye veier også. Det har vært en veldig spennende og utfordrende prosess, forteller hun videre.

Izabells to første singler er produsert av Filip Kollsete og Aksel ”Axxe” Carlson, men på hennes nye singel jobber Izabell med Maye.

- Jeg elsker Aksel og Filip(!). Vi jobber veldig bra sammen, men du vet- de er travle menn med masse prosjekter på gang.
Ettersom jeg er så fersk artist fant jeg det spennende å utforske med andre produsenter også. Jeg har brukt lang tid på å finne nye produsenter å jobbe med og er super stoka og fornøyd med de samarbeidene jeg har gjort til denne EPen.

Vi stilte Izabell et par kjappe spørsmål om hva slags musikk hun liker.

Hvis du skulle spille en coverlåt på din neste konsert, hva kunne du tenkt deg å spilt?

- ”If I ruled the world” - Nas

Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder, hva må med?

- Pusha T, Beyonce og The Weeknd

Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Alle bør følge med på ARY jeg har hørt mye av det uutgitte materialet hennes og tro meg du VIL være den som kan si “ey yo, jeg visste hvem hun var siden lenge siden”

- Kriminell kunst har også masse nytt og en helt revolusjonerende sound på gang, døds kult!!!

Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

Scarface- Deeply Rooted
The Weeknd- Beauty behind the madness
Silvana Imam- Tand alla ljus
Halsey- Badlands (Lido er en heftig produsent!!!)

I forbindelse med ny singel blir det en travel høst for Izabell.

- Det blir en del gigs fremover i forbindelse med Ep utgivelsen. blant annet- 14 november I Trondheim. 19. November på Blå i Oslo. 20 november på Tou scene I Stavanger. 27 november på Kvarteret i Bergen. KOM!!! Eg glede meg, avslutter hun.