Alex Gavaghan er han energiske og oppfinnsomme gitaristen i Liverpool-bandet The Cubical. Denne uka kom hans egne sanger ut på albumet Binman of Love. Stilen er ifølge ham selv en helt annen.

- Dette er annerledes, ja. Det er umulig å konkurrere med den rå bluesen til The Cubical, så jeg har lagt meg på en annen linje. Låtene er mer melodisk og harmonisk drevet, kanskje mer for fans av The Kinks enn Howlin´ Wolf, sier Gavaghan til Musikknyheter.no.

Innspillingen er for det meste gjort sammen med den trofaste samarbeidspartneren til The Cubical, Keith Thompson, i studioet Room With A View.

- Men jeg spilte inn en del låter i ulike soverom rundt omkring i Liverpool. Jeg ville at innspillingen skulle være så live som mulig. All vokal er der og da, og alt som kan høres på albumet er gjort av meg. Bortsett fra trommene som spilles av The Cubicals trommis, Mark Percy, sier Gavaghan.

- Låtene er jevnt over på to og ett halvt minutt, i den tradisjonelle rock´n roll- og 60-tallspop-gata. Jeg liker å gå rett på en sang og jo kortere, jo bedre, legger han til.

Gavaghans solodebut kommer samtidig som The Cubical-vokalist Dan Wilson gir ut sin debutplate, All Love Is Blind. Hva skjer egentlig med The Cubical?

- Det var en bra anledning for meg og Dan nå til å gjøre ting på egenhånd. Vi har begge hatt lyst til det lenge, og Dans album har virkelig blitt en fantastisk skive. Men alle The Cubical-fans, fortvil ikke, vi kommer selvsagt tilbake. Vårt fjerde album slippes tidlig i 2016 og har tittelen "Blood Moon", røper Gavaghan.

Gitarspillet til Mersey-musikeren blomstrer også uten kompet til The Cubical og Wilsons store stemme. Dessuten viser han gode vokalpresentasjoner også. Han har skrevet sanger med tanke på egen karriere over lang tid, og påstår han allerede er ferdig med oppfølgeren.

- Sett fra en låtskrivers synsvinkel, er jeg allerede langt forbi dette albumet. Misforstå meg rett, det er knallbra, men mitt andre album, som jeg for øvrig snart er ferdig med, er mer representativt for hvor jeg er nå som låtskriver, sier han.

Binman of Love utgis på Freaksville Records. En label som har ført til nyttige samarbeidsprosjekter for Gavaghan.

- Jeg har nettopp produsert et album for den belgiske artisten Mademoiselle 19, som også utgis på Freaksville. Samtidig har jeg fått samarbeide med fantastiske artister som Edgar Jones (The Stairs) og Benjamin Schoos. Freaksville har en bra greie, sier han.

Binman of Love kan bestilles hos Freaksville Records eller på Gavaghans Bandcamp-side, og slippes i første omgang på CD og digitalt i England, Frankrike, Belgia, Italia og Tyskland.
Gavaghan på Bandcamp her