For et par uker siden kom jeg over et, for meg, nytt band fra Oslo. Deres kommende EP Grip, begeistret meg umiddelbart, og derfor tok vi en liten prat med den spennende rockekonstellasjonen. Naturlig nok, handlet det mest om hvem KitFai er, om EPen og om fremtiden.

Hvem er KitFai?

Vi er et rockeband fra Oslo, bestående av Bodil, Andreas, Rein, Arne Steinar og Markus. De fleste av oss møttes som studenter på Høgskolen i Staffeldts Gate da vi studerte musikk der, og vi startet egentlig som et eksamensband som spilte poprockcover. Men vi likte så godt å spille sammen at vi bestemte oss for å skrive egne låter. Vi har ulike musikalske bagrunner og har jobbet med flere andre band som Psyence Fiction, Shevils (live), At Your Leisure, The Scheen, Man The Machetes, Disaster in the Universe (live), Ihsahn (live), Ørkenkjøtt, Leprous, Svarteper og Over the Trees.

Hvordan føles det å ha debut-EP klart for slipp?

Det er veldig spennende å endelig ha noe klart for utgivelse. Det har vært en ganske lang prosess, preget av mye utsettelser og venting. Vi trodde vi skulle være der for kanskje et år siden, så det er veldig befriende å endelig ha noe konkret som skjer. Vi er selv veldig fornøyde med resultatet og er veldig spente på mottagelsen.

Fortell oss litt om utgivelsen og om hvordan det var å spille inn

De låtene vi har valgt å ha med i EPen er låter vi har jobba med veldig lenge. Flere av dem har vært med helt fra starten, men har vært gjennom en lang prosess. Vi har jobbet sammen med Thomas Wang i Urban Sound Studios. Han har hatt både tekniker og produsentrolle. Det er vi veldig fornøyd med. Thomas jobber på en veldig ryddig og effektiv måte som passer oss veldig godt. Han greie å kombinere det å få ting gjort samtidig som han er flink til å sette av tid til å være kreativ. Han er lett å jobbe med, og har også en musikalsk preferanse som kler oss godt.

Kan man forvente å få se dere rundt i landet etterhvert?

Det håper vi virkelig på å få til. Vi har konsentrert oss mest på utgivelsen og releasekonserten i førsteomgang, men er i en prosess med å få booket litt mer etter hvert

Hva får publikum når de ser dere på scenen?

En tight, gjennomarbeidet og energifyllt rockeopplevelse

Du kan få en slik rockeopplevelse allerede på onsdag når KitFai har releasekonsert på Uhørt. Vi trekker ut to personer som får ta med seg en venn på konserten. Det eneste du trenger å gjøre er å tagge den du vil ha med deg i kommentarfeltet under her. Vinnere trekkes tirsdag klokken 21.

Foto: Jonas Kiste

Hør EPen her: