Hold Fast! slipper debutalbumet sitt Bipolar 25.september. Vi har allerede fått høre platen og kan melde om en rå og illsint utgivelse, med 13 ekstremt hardtslående og energiske låter. Denne er for de tøffeste i klassen.

Etter spillejobber på Hovefestivalen, Trondheim Calling, by:Larm og med Suicidal Tendencies har navnet dere allerede hamret seg fast i de fleste punkerhjerter. De har gått fra å varme opp for Skambankt, til å slå dem i en chillispisekonkurranse nå i sommer.

I 2013 kom den kritikerroste EPen Filling Lungs, Snitching Tounges og nå i mai kom albumets første singel Chapel & Breath, en låt vi umiddelbart trykket til vårt bryst, med sine brølende powerchords, krigsklare trommer og hyperaktive vokal.

Bipolar slippes på Loyal Blood, og speiler det herlige kaoset som skapes når aggresjon og psykotisk punk møter goodtimes i moshpitten med likesinnede sjeler.

Sjangerreferansene spriker i alle retninger for så å forenes i et felles slag av riff og hooks, melodi og refrenger. Det er en schizofren plate hvor vokalist Espen langer ut om livets kaos og fuckupsene i midten av det hele: dem selv.

Vi stilte bandet fem fine spørsmål.

Hvem er Hold Fast!?

Hold Fast er bandet med fem stavangerkarer som har mye på hjertene sine og som spiller in-your-face pønk.

Hvordan føles det å endelig å debutalbumet klart for slipp og hvor spente er dere på mottakelsen?

Sykt digg å være ferdig med platen! For å være helt ærlig så bryr vi oss ikke så mye om hva folk mener om platen fordi vi er super fornøyd med den selv. Dette er det beste vi har gjort til nå. Det er selvsagt hyggelig om folk liker platen og enda hyggeligere om folk kommer på konsertene våre

Fortell oss litt om albumet og om hvordan det var å spille inn?

Rett etter sommerferien ifjor satte vi deadline om at vi skulle spille inn platen før vi bikket 2015. Det ble mye mer arbeid å bli ferdige med låtene før innspilling enn vi trodde, men det var digg å bare fokusere på låtskriving for en periode. Selve innspillingen gjorde vi på to uker med spilling døgnet rundt. Det var i grunnen litt kos! Det er utrolig hva man får gjort når man konstant har dårlig tid. Men å ha med Yngve Andersen (Blood Command, Jeroan Drive, Ondt Blod) og Esteban Munoz (Social Suicide, Tirades) på laget så går det meste!

Dere turnerer Norge for å promotere platen. Hva kan publikum vente seg?

For å si det sånn; publikum kan forvente seg ballespark og springskaller. Vi er mer sultne og gira enn noen gang! Vokalist Espen er en showmann i verdensklasse og tar helt av på hver konsert. Han får med publikum uansett om det er ti eller tusen stykk tilstede. 29. august spilte vi en utsolgt konsert på Tou Scene i Stavanger. Espen startet konserten med å hoppe rett i crowdsurfinga hvor han slo hodet kun et par takter inn i første låt. Til tross for at han både fikk hjernerystelse og blødde fra hodet fortsatte han med full guffe gjennom hele den timeslange konserten. Resten av bandet fikk ikke med seg hva som skjedde, de bare stussa på hvorfor han plutselig hadde farget den ene siden av håret rødt.

Har dere en morsom historie fra veien dere ønsker å dele med oss?

Når vi er på turné og henger sammen konstant utvikles det en veldig intern humor. Det går i tåpelige ordspill og mye harselering av vår egen dialekt. Prøv det med din egen dialekt for det er sykt gøy! Ellers kan vi le i timesvis av at noen tilfeldigvis satte seg på en Snickers-is eller sjokolade sånn at det ser ut som om man har driti på seg, sier de og ler.

Selv om gutta virker som snille gutter, må du for all del tolke bandnavnet som en advarsel. For du bør faen ikke være vinglete i steget når vanviddet hyler ut fra høytalerne, om det er hjemme i stuen eller på konsert. Da er det for sent.