Rumble in Rhodos er kommet til veis ende etter 12 år med den høyenergiske indie-karusellen og spiller sine siste konserter noensinne i Bergen, Trondheim og Oslo denne uka. Bandet legger bak seg en fantastisk karriere med 4 albumutgivelser og en karakterbok spekket med femmere og seksere. De er kjent som et av Norges ledende rockeband, og et av landets beste liveband hyllet av både publikum og kritikere.

I den anledning har vi bedt bandet avsløre noen ekte røverhistorier fra sine 12 år på veien, som naturlig nok genererer en del historier både på og utenfor scenen:

- Et av Spinal Tap-øyeblikkene på scenen skjedde da vi reiste gjennom Europa sammen med JR Ewing i 2006. Vi fikk høre at vi fikk en oppvarmings-spot på en festival JR skulle headline i Belgia... det vi ikke fikk vite før avreise var at vi skulle spille kl 10 på morgenen. Vi var i Hamburg kvelden før så vi ble nødt til å kjøre hele natta for å rekke fram i tide. Det var knapt nok tid til å rigge opp før vi måtte ut på scenen og spille frokostkonserten foran folk som så vidt hadde gnidd sukkaten ut av øya og var i gang med tannpussen på teltområdet. I det vi skulle dra i gang oppdager David at han ikke hadde pakket med seg utstyrskofferten sin fra kvelden før og ender opp med å måtte plugge gitaren rett i forsterkeren med en 10 cm "lang" patchekabel han fikk låne av en tekniker. Han måtte stå litt bøyd og stiv som en saltstøtte gjennom 10 låter og samtidig prøve å se skikkelig kul ut. Dette var vår "ut av egget"-opplevelse, forteller Thomas til Musikknyheter.no

- Utenfor scenen har vi opplevd det meste. Vi har havarert med buss som seg hør og bør i løpet av så mange kilometer gjennom Europa, det gjør også full stripp av van og band på den tyske grensa med polizei på leting etter eksplosiver.

- Vi har opplevd å få drapstrusler fra en bookingagent, vi ble svartelista i Sogndal etter en litt vill fest backstage og vi har blitt kasta ut av vår egen konsert, TO ganger!

- Noen av oss har kjørt 14 dager på veien iført lakksko, dressokker og badeshorts (da gir du så faen, Øyvind! Se bilde i galleri under)
Senere hadde vi en meget uforskyldt og uheldig episode som innebar en akutt episode med magebesvær på et hotell i Trondheim, lite passende i turne-sammenheng.

- Vi har tatt funksjonærer på fersken i en hyrdestund på vår backstage, slosskamp både foran og på scenen i fantastiske bygdenorge og sist men ikke minst har vi blitt forlatt i en nedlagt speiderhytte langt ute på det mørkeste belgiske bondelandet, avslutter han.

Alt endte heldigvis godt, det er mange flere gode og vonde historier å ta av, de kan du lure ut bandet etter konertene denne uka, som avsluttes med heidundrandes show på Rockefeller og etterfest i rockekjellern på Revolver.

17. september - Garage, Bergen
18. september - Blæst, Trondheim
19. september - Rockefeller, OsloRUMBLE IN RHODOS:
Thomas Bratlie Haugland - Vokal
David Bratlie - Gitar
Henrik Lie - Gitar og vokal (tidligere bass)
Marius Lübbe - Trommer
Øyvind Røsrud Gundersen - Bass, keys og vokal
Jon Arild Eriksen - Keys, vox og perkusjon
Frode Kristensen - Gitar (2003-2009)