Det startet med en gjeng studenter som jammet sammen. Så ble det en urørt-suksess, som ballet på seg og ble til en lang konsertrekke og en langspillplate.

Skitten pop
Og dette er bare begynnelsen, i følge tvillingene Lars og Håvard Kiberg.
- Per skriver mesteparten av låtene. Vi har hele tiden vært ganske samkjørte på at vi savnet det rå, litt upolerte uttrykket i norsk musikk og vi ville skitne til popen litt, forklarer de.

Terningkast fem
Det mangler ikke på strålende mottakelse for Family Values , skiva som blant annet har trilla terningkast 5 i Trønderavisa. At mainstreampublikumet kanskje ikke har helt fått taket på den veldig radiovennlige, dog veldig spennende og nyskapende musikken tar de med stoisk ro:
- Det er gjerne mindre miljøer og grupper som setter stor pris på musikken vår. Vi har blitt spilt på amerikansk radio, og vi får stadig nye kontakter i ulike nisjemiljø. Utlandet kaller for vår del.

Enda et studioalbum
Lars og Håvard forteller videre om hvordan de har fått napp på flere radiostasjoner og at en utenlandstur er i sped planleggingsfase. I tillegg skjer det nok hjemme samtidig.
- Vi har allerede begynt å forberede en ny runde i studio. Den første skiva ble spilt inn på Taakeheimen Lydrike med kyndig hjelp av Milton Von Krogh. Slik blir det også denne gangen, forteller brødrene.

Begeistrende sjangerlek
- Hvordan i alle dager kom dere opp med navnet Short Skirts?
- Navnet Short Skirts er friskt. Blitt kritisert for å være litt kvinnefiendtlig, men det var ikke tanken. Vi leker med form og med sjanger, og har hektet oss litt på femti og sekstitallsrocken men vi vil understreke at vi på ingen måte er kvinnefiendtlige. På den tiden handlet det om seksuell frigjøring, å gå med korte skjørt. De var korte fordi de kunne være det.

Det kan man applaudere. Vil du sjekke ut Short Skirts? Sjekk ut linkene under, eller finn albumet Family Values på musikkstrømmetjenester.

Facebook
Bandcamp
Urørt
Soundcloud