André Holstad and The Saints ga ut sitt nye album, , forrige uke. Dette er oppfølgeren til den kritikerroste debuten, Counting Backwards, fra 2012. Vi sendte over noen spørsmål til Holstad for å høre litt om den nye skiva.

Gratulerer med nytt album, fortell litt om innspillingen.

- Tusen takk! Innspillingen har vært en prosess delt opp i to deler.
André låste seg inn i sitt mini studio kalt Rottereiret, å spilte inn låter i bøtter.
Låtene ble gått gjennom i Oslos råeste studio, Subsonic Society, hvor bandet plukket ut et knippe låter vi videre spilte inn med fult band.
32 låter ble kuttet ned til 28. Disse ble spilt inn, for så å kutte de ned til 12 som nå er blitt et album.


Hva er den største forskjellen på dette albumet og det forrige?

- Den største forskjellen er at da vi ga ut det første albumet hadde jeg så og si aldri spilt noe særlig konserter før. Det jeg fant ut var at det er noen låter som funker bedre live en på skive, og motsatt. Så på dette albumet har jeg tenkt mer liveformat på låtene en på førstealbumet. Vi har også prøvd å fokusere på å ikke dra på med for mye pålegg slik at det blir vanskelig å gjennomføre på konsert uten et halvt orkester.

- Bandet er også nytt. Med meg nå har jeg Vegard K. Sleipnes på bass, Joachim Røsvik på gitar, og Johan Fredrik Bolli på trommer.


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye artister med andre artister. Hvis du selv måtte beskrive dere selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Da forrige skive kom ut sammenlignet tabloidavisene oss med Nick Cave, Tom Waits, Madrugada, Ricochettes, og My Midnight Creeps. Selv hadde jeg hørt litt på de to sistnevte, men etter en gjennomlytt på de andre tok jeg dette som et stort kompliment.


Hvis dere skulle spille en coverlåt på din neste konsert, hva ville du ha spilt?

- Det finnes jo utrolig mange kule låter, men coverlåter er alltid skummelt, da orginalen som oftest alltid er best. Men det hadde vært gøy å prøve seg på "Territorial Pissing" med Nirvana en dag.
Hvis du skal trekke frem tre inspirasjonskilder til dette albumet, hva må med?

- Musikk hører man så mye på hele tiden, og over alt. Det er mange bra band, og mange fete enkeltsanger. Inspirasjonskilden har hovedsakelig vært å utfordre seg selv å lage bra låter. Når jeg lager musikk sitter jeg som oftest i studio mitt hvor det er helt stille. Foran piano, eller med gitar eller bass på fanget. Det som kommer, kommer.

- Om det underbevisst er Nikki Minaj-låta hun ved siden av meg på bussen hadde på høretelefonene alt for høyt. Eller kanskje et eller annet jeg hørte på vei til jobben tidligere i uken, er vanskelig å si. Inspirasjonen er kicket man får av å oppleve fødselen av en låt. Inspirasjonen er spille denne med bandet, og dele den med lytterne.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Det er mange fete norske band. Skulle man like mere dansbar musikk, så har du et prosjekt som heter Obey Okay. De har ganske mange catchy fete låter på gang. De kommer forhåpentligvis snart ut med noe. Ellers så synes jeg Beglomeg er et veldig kult liveband. Også man jo Haraball og Pil og Bue som som bassfar, Vegard, trekker frem som noen av sine favoritter.
Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Fortiden hører jeg mye på første albumet til Fidlar. Jeg er også glad i "Hail to The Theif" med Radiohead.


Dere skal ut på turnè, er det noen steder/scener du liker spesielt godt å spille på?

- Det blir veldig gøy å spille på steder vi ikke har vært før. Oslo har vi vel nesten runna. Så å komme seg ut og se nye steder, folk og venues er noe jeg gleder meg mye til. Jeg har for eksempel aldri vært i Alta eller Tromsø, har blitt fortalt at det er jævla god stemning der. Så vi skal gjøre alt vi kan for å bidra! Vi avslutter i Oslo 28. november på The Crossroad Club. Vi kan ikke vente med å komme i gang!Turnèdatoer her!