Skinny Days´ musikalske identitet kan beskrives som bipolar, der de kombinerer hard klubbmusikk med skandinavisk melankoli.

Som debutartister har kameratene Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad bare på et halvt år sanket over 3 millioner streams i Spotify, med singlene «Alright Right Now» og «We Got Something». Nå er de ute med sin nye singel «If I Was A Sailor».

De to kreative sjelene Dag og Halvor møttes i Liverpool i 2010 og det øyeblikkelige vennskapet utviklet seg i raskt tempo til å bli et interessant musikalsk samarbeid. I all hovedsak startet gutta som låtskrivere og produsenter for andre artister, som SVAL, Julie Bergan, OMVR og Ylvis. Dette med stor suksess - sangene Skinny Days har gitt sin magiske touch til, har nemlig over 32 000 000 (!) streams i Spotify.

Nå er de ute med sin tredje singel «If I Was A Sailor», og et stykke klubb hånd i hånd med skandinavisk melankoli, vi har tatt en prat med duoen.


Gratulerer med ny singel, fortell litt om låta.

- Takk! If I Was A Sailor er en sang hvor Dag drømmer seg bort og tenker på jenta han kunne ha fått hvis han bare hadde hatt en ordentlig jobb og vært noe annet enn en ussel låtskriver.

Hvordan kom dere opp med navnet Skinny Days?

- Halvor er tynn og Dag heter Dag. Så da er det bare å legge sammen 2 og 2.


Dere har jobbet en del som låtskrivere og produsenter, hvordan fungerer dette? Lager dere f.eks. låter tilpasset artisten eller kommer låtene først?

- Musikk kommer hele tiden for oss og prosessen er nesten aldri den samme. Når vi har en artist i studio starter vi gjerne med en liten idé som en av oss har i hodet eller på laptopen, også skriver vi sammen. Det er alltid bra å få med artisten på skrivingen, da får de mer eierskap til låta, og det blir litt mer ekte.


Jobber dere forskjellig med egen musikk i forhold til når dere skriver og produserer for andre?

- Når vi skriver for oss selv har vi ikke noe filter og alt mulig rart kan skje. Det er lett å merke på de forrige singlene våre, for eksempel, hvor det plutselig kommer crazy drop ut av det blå. Men uansett hvem vi skriver for så prøver vi alltid bare å lage noe vi liker selv.


Hva jobber dere mest med om dagen?

- Aller mest med Skinny Days, men vi skriver fortsatt mye for andre. Kanskje 50/50 mellom Skinny og andre artister.


Hvilken artist ville vært den ultimate å jobbet med for dere?

- Zara Larsson og Tove Lo, rødmer av tanken på svenske jenter. Drømmer også om å jobbe med produsenter som Diplo og Max Martin.


Hva med livespilling, noen planer fremover?

- Ja, vi begynner å spille live fra og med januar, det blir så gøy!


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener dere man bør følge med på?

- Blant andre elsker og forventer vi store ting av disse her: OMVR, Julie Bergan, Astrid S, Kristian Kristensen og Dandy Lion.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Wild av Troye Sivan, Definition av Jon Bellion og alt av Låpsley.
Foto: Warner Music