Etter at Sondre Justads første singel, «Nu har du mæ», ble sluppet sommeren 2014 har det gått slag i slag for popartisten fra Lofoten. 24-åringen fulgte tidligere i år opp med låtene «Det e over» og «Tilbake», som begge fikk høy radiorotasjon, og har gjort TV-opptredener på blant annet TV2 Senkveld, P3 Gull og VG-lista Topp 20. Hans tre første singler har nå bikket tre millioner streams.

Låten «Riv i hjertet» er fjerde smakebit fra skiva, og ble umiddelbart playlistet på NRK P3 og NRK P1, og har også bikket millionen i antall streams. Singelen er produsert av Thomas Eriksen, som for øvrig har vært dypt involvert i store deler av skiva.Sondre Justads debutalbum kom ut på Petroleum Records i oktober, og i kjølvannet av albumslippet er Sondre Justad i gang med en omfattende turné. Han har allerede spilt flere utsolgte konserter i bl.a. Tromsø, Harstad og Bodø.

Kommende konserter:

05.11.2015 - Bergen, Kvarteret (UTSOLGT)
07.11.2015 - Stavanger, Tou Scene (UTSOLGT)
12.11.2015 - Mosjøen, Kulturhusuka
18.11.2015 - Kristiansand, Østsia
20.11.2015 - Trondheim, Storsalen på Samfundet (UTSOLGT)
21.11.2015 - Fredrikstad, St.Croix-huset
05.12.2015 - Oslo, Rockefeller

Vi tok en prat med Norges nye popstjerne om blant annet det nye albumet og hva han selv hører på.

Gratulerer med et strålende album! Hva er det mest spennende med å endelig få gi ut debutalbumet?

- Tusen takk! Det har vært spennende å jobbe i studio, teste ulike produksjonsretninger på låtene, om en produksjon og et arrangement kan spille på lag med teksten og melodien, og løfte låta. I tillegg var det spennende å se hvordan responsen fra publikum skulle bli. Og den har vært veldig hyggelig, over all forventning.

- Thomas Eriksen har produsert låta Riv i hjertet, men i følge presseskrivet er plata produsert av en rekke velrennomerte navn i både Norge og Sverige. Hvem andre har du jobbet med?

- Jeg har vært så heldig å jobbe med Thomas på sju av ti låter. I tillegg har Per Eklund, Joe Bregano og Kjetil Bjelvin vært involvert på fire av produksjonene, og blant annet Tarjei Strøm, Børge Fjordheim, Martin Sjølie og Klas Gullbrand på trommer, flygel og gitarer.


Hvem av disse utfordret deg mest, synes du?

- Det er nok Thomas. Vi har har hatt som utgangspunkt at alt er lov, utfordret hverandre med å dra noen av låtene til en slags ytterkant, for så å eventuelt dra den mot resten av albumet. For eksempel har det ført til at vi har tatt i bruk instrumenter jeg tidligere ikke har hatt med. Vi har også eksperimentert med ulike formater, fra helt enkle liveopptak med gitaren og meg til større produksjoner hvor vi har vært innom flere forskjellige studioer.


Du synger på dialekt, hvorfor har du valgt det? Og har du prøvd deg på å skrive låter på engelsk?

- Det kjennes nærmere og mer troverdig. Skrev på engelsk frem til jeg var fjorten-femten. Blir en distanse som kan være fin, men føles ikke så naturlig. Hadde jeg bodd i et engelskspråklig land og brukt språket daglig, ville det nok vært annerledes.

 photo SondreJustad1_zps0gftkojn.jpg


Hva er dine topp 3 norskspråklige album?

For sant til å være godt- John Olav Nilsen og gjengen
Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden - Karpe Diem
Bomtur til jorda - Kråkesølv


Du har allerede gitt ut noen knallbra singler som har blitt godt i mot både på radio og streaming, hvordan velger dere ut singler. Hvorfor ble f.eks. "Nu har du mæ" valgt som førstesingel?

- «Nu har du mæ» er den eldste låta og var den første som var klar til å gis ut. Etter den har vi bare kjent etter hva som føles rett som en fortsettelse, og det har gått litt av seg selv.


Du er akkurat i gang med en stor norgesturnè, hvorfor bør folk komme på Sondre Justad-konsert?

- Fordi vi elsker å spille live, og det skal publikum kjenne! Det er en konsert med mye energi og noen pustepauser.


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye artister med andre artister. Hvis du selv måtte beskrive dere selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Lyden av ny norskspråklig pop! Jeg lar anmelderne være flinke til å sammenligne, så kan jeg prøve å være flink til å lage ny musikk.


Hvis du skulle spille en coverlåt på din neste konsert, hva ville du ha spilt?

- Jeg ville nok ha spilt min nordnorske versjon av «Stay with me» av Sam Smith.
Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Jepp. Vet at Bendik er i studio og har mye bra på gang, syns Daniel Kvammen skriver bra, og tror Ary kommer til å slippe noe veldig fint i løpet av det neste året.

- I tillegg gleder jeg meg til å høre nytt fra Highasakite, Karpe Diem, Aurora, Astrid S og Kråkesølv.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- De siste albumene til The Weeknd og Tame Impala. Blir ikke lei. Faen så solide!

Foto: Bjørnar Øvrebø

Sondre på Topp 10 over årets mest spennende debutanter

www.sondrejustad.no