På Lørdag spilte Yelawolf en forrykende konsert i Oslo, og i den anledningen fikk vi pratet med ham om albumet, turnéen, og hva som skjer videre.

Hvordan har turnéen vært så langt?

- Bra! Konsertene har vært utsolgt og publikum har vært fantastiske. Det har vært kjempegøy å fremføre det nye albumet.

Hvordan har det vært å spille etter terroristangrepet i Paris?

- Vel, det er emosjonelt hver kveld, når vi har et øyeblikks stillhet for Paris og Eagle of Death Metal og egentlig overalt, all terrorismen som foregår akkurat nå. Spesielt for Paris, siden det er så nært oss, selvfølgelig. Vi var der to dager før angrepet og vi spilte en stor konsert, det kunne vært oss. Det verste er at vi også mistet en fan. En fan som var på vår konsert var også på Eagles of Death Metal, og han mistet livet. Det suger. Men hva gjør du? Du må bare forsette. Det er ingenting annet å gjøre.

Gleder du deg til å komme hjem?

- Ja, jeg er klar for å komme meg tilbake for å jobbe. Jeg skal ikke hjem for å slappe av, jeg skal jobbe med den nye plata.Du annonserte ditt neste album, Trial by Fire, for en stund siden. Har du begynt å jobbe med det?

- Ja, vi har rundt fem låter allerede.

På Love Story var det bare ett samarbeid, en låt med Eminem, har du planer om flere på Trial by Fire?

- Jepp. Altså, på Love Story så hørte jeg det ikke. Av en eller annen grunn har Trial by Fire allerede åpnet for noen samarbeid. Jeg kan høre det, hvor musikken er på vei. Så ja, definitivt noen features. Noen store. Noen veldig store.

Gjorde du et poeng ut av å ikke ha noen flere features på Love Story?

- Nei, det var ikke sånn. Jeg hadde tatt kontakt med Kendrick Lamar, men av en eller annen grunn funket det ikke. Utenom det var det bare Marshall (Eminem, journ. Anm.) jeg ville ha. Det er bare slik musikken skrev seg. De andre låtene var for personlige. Jeg hørte ikke noen andre på plata.

Det er tydelig at det er mer personlig og mer emosjonelt enn din tidligere musikk. Var det vanskeligere for deg å skrive og spille inn Love Story enn resten av musikken din?

- Vel, jeg var definitivt hardere mot meg selv. Jeg visste at jeg hadde noe å bevise. Jeg var redd, og jeg snudde den energien til noe kreativt og bare slapp alt løs. Jeg er veldig stolt av dette prosjektet.

Er du fornøyd med hvordan plata har blitt motatt?

- Ja, fy faen. Den har blitt godt motatt.

Hvordan føles det å fremføre låtene fra Love Story, med tanke på at de er mer emosjonelle og personlige? Er det vanskeligere for deg?

- Nei, nei. Det er gøy. Plata er bygget for å fremføres. Når jeg er i studio tenker jeg alltid “hvordan kan jeg gjøre dette live?” Det er bare slik jeg lager musikk. Jeg elsker å fremføre den, og fordi jeg er så stolt av den så er det en helt annerledes energi enn å stå på scenen og fremføre fra en plate du ikke egentlig tror på. Jeg har gjort det før, og det oversetter ikke. Du vil gå opp på scenen og gjøre det du tror på, og bare det.

Føler du at du har funnet din musikalske stil på Love Story, eller kan vi få noe helt annet med Trial by Fire?

- Nei, Love Story er mer eller mindre meg som får være i fred til å gjøre det jeg vil gjøre, og så lenge det skjer vil det alltid bli noe lignende. På denne plata traff vi på en eller annen måte denne lovløse, rock-n-roll, country, hip hop-greia som er den jeg er. Fire av låtene på Love Story er åtte år gamle, så det er på en måte jeg som vender tilbake. Det er ikke det at jeg prøver noe nytt, men jeg reintroduserer noe jeg har villet gjøre lenge. Så nei, jeg har ingen planer om å endre på noe. Jeg vil bruke Love Story som en grunnmur for å bygge flere plater på og fortsette å gjøre greier som ikke kan imiteres.Du er på turné med DJ Klever og Bones Owens nå, og de har også hjulpet til med plata di, er dette et samarbeid som kommer til å fortsette?

- Ja, de er crewet mitt. De har blitt familie. Klever har jeg kjent i, shit, 15 år. Når vi tok in Bones passet det bare. Vi klikket perfekt, og konsertene ble så bra. Bones er en fantastisk låtskriver og studiomusiker. Klever er også brilliant til det han gjør. Det var musikalsk og stilmessig oss tre som tok til oss alt, innvendig og utvending. Fra klærne vi har på til musikken vi lager. De er definitivt en enorm del av det neste kapittelet. De er dypt involvert i Trial by Fire.

- Jeg skal også produsere hele neste albumet, utenom Marshall på et par låter. Jeg gleder meg. For meg er ikke produsering bare å lage en beat. Det er å dirigere og komponere. Vi har alle puslespillbrikkene. Det er derfor musikken kommer så fort. Trial by Fire skjer veldig fort. Vi har musikk klar allerede i februar. Jeg gleder meg.