En torsdag kveld på Parkteatret i Oslo kan man få oppleve Gavin James fra Dublin, som er aktuell med albumet Bitter Pill.

Selvom singer-songwriteren Ed Sheeran en gang skrev på twitter at hvis man ignorerte Gavin James var man rett og slett for dum, er det ikke mange nordmenn som vet hvem han er. Det er ikke bare Ed som støtter opp, men også Niall Horan fra One Direction er glad i musikken til Gavin.

Vi var så heldige å få en prat med 24-åringen. Men hvem er denne fyren som har vært med på Sam Smiths turné i USA denne sommeren?

Hvordan ser en vanlig dag ut i Gavins liv?

- Vanligvis sover jeg mye! Jeg elsker å sove. Når jeg har tid pleier jeg å henge med vennene hjemmefra. Ellers er mine dager hektiske da det er mye å gjøre før jeg drar på turné.

Når ble du interessert i å spille musikk?

- I en veldig ung alder. Jeg lærte å spille gitar da jeg var 10 år, men prøvde aldri på å synge før jeg startet med å spille på puber. Her fikk jeg bygget opp selvtilliden min.

Hvem har vært din største inspirasjon?

- Bob Dylan var absolutt en stor inspirasjon. Har lyttet til all musikken hans siden jeg var ung. Det var det som skapte interessen for å skrive musikk. Ellers må jeg si at jeg elsker Frank Sinatra, Sam Cooke og Dean Martin. Alle de store sangerne fra den tiden!

Hva har vært den største utfordringen så langt?

- Det må være all den reisingen. Å være så mye borte hjemmefra var ganske tøft i starten. Men nå elsker jeg det, for jeg møter en masse utrolige mennesker hver dag og kan reise overalt. Jeg føler meg veldig heldig.

Forventet du så bra respons fra folk så tidlig i din karriere? Også fra Ed Sheeran, Sam Smith og Naill Horan?

- Jeg hadde ingen forventninger da jeg la ut sangene. Det var helt fantastisk å se så dyktige musikere støtte opp. De er de snilleste menneskene. Ed har virkelig støttet meg og jeg kan ikke takke ham nok for alt han gjort!

Du har spilt mye på puber i Irland. Er det den samme atmosfæren du prøver å skape når du spiller på større scener?

- Ja litt. Det er en litt mer intim atmosfære på mine konserter nå. På puber var det mer hektisk! Men virkelig morsomt.

Hva handler debutalbumet ditt om?

- Bitter Pill handler om alt hva som har skjedd med meg siden jeg var liten til nå. Basert på forhold jeg har vært i, min tid på skolen som ikke var den beste perioden, og mitt hverdags liv.

Når føler du deg inspirert til å skrive musikk?

- Vanligvis omkring kl. 4 om morgenen. Eller kl. 5! Alltid tidlig om morgen da jeg har en tendens til å være sent oppe.

Hvis du fortsatt ikke vet hvem det nye stjerneskuddet fra Irland er, bør du lytte til denne fine låten, Bitter Pill, fra debutalbumet med samme navn.