Flere fullmåner har gått siden to engelske gutter møtte hverandre i Brasil, traff to norske jenter, ble forelsket, og flyttet med dem til Norge. Der startet guttene Dan og Chris et band som fort fikk et rykte i musikk-Norge for energifylte show.

Høsten 2015 har Casa Murilo brukt i studio for å lage nytt materiale. Nytt album er tiltenkt høsten 2016, og i går slapp bandet sin nye singel


Dette høres ut som gode gamle Casa Murilo. Har dere funnet tilbake til røttene?

- Flere har sagt det til oss faktisk, og det stemmer vel. Vi har nok bare nullstilt oss litt. Vi elsker å spille live, og vi tror vi er ganske gode på det, så vi vil ta live-opplevelsen med på tape og inn i folk sine høretelefoner. Vi har tatt med oss den tanken inn i studio og spilt inn live der. For å være ærlig så har vi aldri hatt det morsommere i studioet før.


Ny singel, hva er planene fremover? Album, konserter?

- Vi spiller inn låter og idéer hele tiden. Vi har en uke i Ocean Sound i mai, så det kommer til å bli rått. Vi har alltid spilt inn i Oslo tidligere, så det skal bli fint med noen dager alene der oppe uten noen distraksjoner. Vi kan strengt tatt være i studio 24/7. Gutta i Oslo Ess var der oppe for å spille inn sitt siste album med produsent Roar Nilsen, som vi også jobber med, og de har bare skrytt av det stedet. Vi gleder oss!
Vi har også noen konserter planlagt som blir annonsert snart. Også er det jo By:Larm! Vi kommer til å spille to jævlig kule konserter der. Alt i alt, noen bra måneder i vente.


Dere har holdt på lenge nå, er det like mye driv i dere?

- Fuck yeah! Vi ville ikke gjort dette hvis vi ikke elsket det. Vi er kanskje eldre, men også visere. Zlatan blir jo bare bedre med årene, ikke sant?


Dere skal gi inntektene fra iTunes-salget til veldedighet. Kan dere fortelle litt om det?

- Manageren vår er Eivind Fadnes og broren hans, Espen, er vingedrakt-verdensmester. Vi tok noen øl med Espen og han fortalte oss om dette prosjektet han var engasjert i og vi ble veldig rørt.

- Masse barn i et fjellområde som heter Dashanbao i Yunnan-provinsen i Kina ble foreldreløse etter to store jordskjelv i 2012. I årene etter dette har området også blitt utsatt for flere jordskjelv og etterskjelv. #wingsforlove er et veldedig prosjekt startet av noen av de beste vingedraktpilotene i verden, og sammen med flere kinesiske filantroper har de startet et fond som skal sikre fremtiden til disse barna. De skal forsikre seg om at barna har et sted å bo, mat, drikke og at de får fullført utdannelsen sin innen det faget de vil.

- Det er ikke mye, men vi har bestemt oss for å gi alt som kommer inn via salget av singelen på iTunes til dette prosjektet. Alt hjelper.


Dere har holdt det gående en stund nå, hva kan man vente seg av de nye låtene deres?

- De nye låtene er morsomme og ærlige, og de er skitne. Vi har beholdt en del av feilene vi har gjort så det skal høres mer ekte ut. Vi tror dere kan høre at vi har det gøy i låtene våre. Det er i hvert fall det vi ønsket.
Hvordan vil dere beskrive deres nye singel «High Flyer»?

- Det er en av de beste låtene vi har spilt inn, og den er full av energi. Det er på en måte oss som finner selvtilliten til å si ’dette er oss, det er dette vi gjør’, ’dette er våre begrensninger og vi bryr oss ikke’. Vi har vært gjennom en periode, som ikke er noen andres feil enn vår egen, hvor vi prøvde å skrive låter som andre ville like, og det føltes ikke godt. Og vi gjorde det ikke spesielt bra heller. Fansen vår var kule rundt det, men vi tror de skjønte at vi ikke var oss selv.


Dere gjør veldig mye moro i forbindelse med låt-slippet, blant annet SAS-flygninger og en musikkvideo. Kan dere fortelle litt om dette og hvordan dere fikk det til?

- Vi fikk en telefon fra Universal, som jobber med SAS på dette ’Go Fly’-prosjektet, og med en gang de fortalte oss hva det gikk ut på så kunne vi ikke si nei. Vi tilbrakte en hel dag ved å fly rundt med SAS i Norge og spilte konserter på alle flyvningene. Det kommer en video så snart alt er klart og det kommer til å se jævlig bra ut. Vi har spilt konserter på trikker, tog og båter, men denne gangen tok vi det nesten ut i stratosfæren. Awesome, eller hva?


Dere har spilt rundt i hele landet, og legger stor vekt på live-showene deres. Hvorfor er dette så viktig?

- Å spille live er det vi liker best. Vi elsker det! Å jobbe i studio er gøy, men det kommer ikke i nærheten av følelsen av å stå på en scene foran masse folk å bare lage en stor fest sammen.
Og når du spiller en konsert, så står du foran folk som har betalt for å se deg, så det ville vært ganke frekt å ikke gi de det beste showet mulig.


Dere har fått nytt band, hva slags endringer har det gjort med Casa Murilo?

- Vi gikk inn i studio for å spille inn forrige albumet, og kom ut som et helt annet. Peter Estdahl var med i bandet på nesten hele ’Ignition’-perioden men han forlot bandet for å spille inn en EP som kommer ut nå snart. Det var planen hele tiden og alt er fint mellom oss. Vi hadde en fantastisk tid med han i bandet. Men de som er i bandet nå har virkelig blitt et band, de er Casa Murilo, og det er bra av mange forskjellige grunner.

- Vi hadde en interessant opplevelse på ’Ignition’-turneen. Vi hadde ingenting på radioen, så de som kom på konsertene våre var Casa-fans, the real thing om du vil. Noen steder gikk skikkelig dårlig, men vi hadde noen utsolgte konserter, i blant annet Bergen og Trondheim. Men tilbakemeldingen var det samme overalt, ’Dette var kult det altså, men vi likte det gamle Casa bedre’. Så vi spurte hverandre, ’Hvorfor gjør vi dette?’, og bestemte oss for å lage musikk som vi gjorde til å begynne med. Ikke noe usikkerhet, jobbe fra instinkt, ikke tenke for mye og forsikre oss om at det funker live. Så nå har vi et fast band, vi har skrevet masse låter og forsikret oss om at det funker på en scene.

På en måte så er vi mer Casa Murilo nå enn vi noensinne har vært.
«High Flyer» ute på Vestkyst Records nå.