Fredag 26.februar slipper Bendik sitt nye album Fortid. I tillegg blir det mye turnering helt frem til høsten. Vi gleder oss stort til platen kommer, og tok en prat med Bendik i forbindelse med slippet.

Hei! Kan du fortelle oss litt om platen som nå er like rundt hjørnet?

Dette er det mørkeste albumet jeg har laget til nå. Jeg har prøvd å få frem meningen i tekstene ved å tenke større arrangementer og benytte meg av de instrumentene vi har i bandet. Det jeg håper mest på er at de som hører på kan relatere seg til følelsene og tankene jeg synger om.

Hvordan har det vært så spille inn og skru sammen albumet?

Det har vært en spennende og lang prosess, selv med ganske kort tid siden forrige utgivelse. Vi har vært innom flere studioer underveis, deriblant Propeller og Ocean Sound. Det har vært veldig fint å jobbe mer sammen med bandet mitt om det endelige resultatet.

Nå turnerer dere Norge. Hva kan publikum vente seg når dere kommer på besøk?

De som kommer på konsertene kan forvente å få høre en god del fra vår nye plate, selvfølgelig! Vi har det mer gøy på scenen nå enn noensinne før og ser veldig frem til å spille de nye låtene for publikum.

For noen uker siden kunne du se Bendik opptre på Spellemann, sammen med Trondheim Jazz Orchestra i ryggen. Opptredenen sitter hos mange igjen som et av høydepunktene fra utdelingen.

Litt av en opptreden dere hadde på Spellemann, og relativt solide folk du hadde i ryggen! Hvor fett er det å synge med Ingrid Helene Håvik som korist og hele Trondheim Jazz Orchestra bak seg?

Bare det å spille på Spellemann var en enorm milepæl som jeg har drømt om siden jeg var liten, så det å få spille der sammen med noen av landets (om ikke verdens) beste musikere var så klart en kjempeopplevelse!

Har du noen spesielle spillejobber du husker bedre enn andre? Spesielt gøy eller spesielt kjip?

Jeg klarer ikke å glemme tidenes dårligste lyd på Kvarteret i Bergen da vi var der sist, så jeg gleder meg veldig til å reise tilbake dit og vise oss fra vår beste side. Fjoråret var fylt av mange gode konsertopplevelser, så nesten vanskeligere å velge den beste! Øyafestivalen og konserten vår på Sentrum Scene under by:Larm i fjor er høyt oppe på listen over noe av det gøyeste jeg har gjort!

Ellers noe du vil formidle til våre lesere?

Jeg håper de som sjekker ut albumet hører på det fra start til slutt! Noen av mine beste øyeblikk er når jeg setter meg ned for å høre på et helt (!) album og det er akkurat det jeg vil at deres lesere skal gjøre!

Og jeg er hundre prosent enig. Sett deg ned og lytt gjennom et helt album. Musikk er for viktig til å bare bruke og kaste!Foto: Simon Skreddernes

Turnèliste