Det var en jordnær og litt bakfull Lissie jeg møtte dagen etter konserten på Sentrum Scene. Men selv om det ikke var mange timers søvn hun hadde fått etter i går var humøret på topp. For å promotere sitt tredje studioalbum My Wild West er Lissie nå på turné i Norge. Et land hun holder kjært.

- Det er vanskelig for meg å forklare, men noen mennesker der ute kan virke veldig kyniske. Men sånn er ikke nordmenn. De ønsker meg det beste. Som igjen får meg til å føle meg verdsatt og respektert. De kan relatere til musikken min og forstår hvilke følelser jeg har lagt bak. Folk er oppriktige her. Det er forfriskende!

Når det er sagt er det ingen tvil om at kjærligheten er gjengjeldt. Nordmenn elsker Lissie – og med god grunn. Hennes show i Trondheim ble utsolgt på få timer.

- Det var et år hvor jeg spilte 25 ganger i Norge. Jeg ville selvfølgelig ikke fortsette å komme hit hvis folk ikke kom til mine konserter eller kjøpte musikken min, men fordi jeg har bygget opp et bra nettverk her og har fått et spesielt bånd til mine norske fans, kommer jeg alltid tilbake. Jeg reiser verden rundt og får bra respons andre steder også, men det er noe med Norge.

Før 33-åringen tok Norge med storm, visste hun siden hun var liten at det var musikk hun ville drive med. Reisen til å bli en selvstendig sangskriver startet med musikkteater og kvinnelige idoler.

- Mine første minner om meg selv, synger jeg og finner på tekster. Da jeg var omkring 5 år opptro jeg med musikkteater. Jeg tok det veldig seriøst. Mine øyne lyste opp når jeg sto på scenen. Da jeg var omkring 14-15 år hørte jeg på Fiona Apple, Sheryl Crow, og Liz Phaire. Disse kvinnene spilte instrumenter og skrev egne låter. Det var omkring denne tiden jeg bestemte meg for å lære å spille gitar og lage min egen musikk.

Etter å ha droppet ut av college dro Lissie til Los Angeles for å skaffe seg kontrakt med et plateselskap. Etter mange år i California, både i Hollywood og Ojai, følte Lissie hun trengte forandring.

- På mine reiser dro jeg ofte innom min familie underveis. Det fikk meg til å innse at jeg gikk glipp av mye. Familien min forstår hvorfor jeg ikke kan bli med på alt, men likevel... Jeg har alltid hatt andre drømmer også – min egen gård for eksempel. Planen var at jeg skulle lage 3 albumer med Sony. Siden jeg ikke trives der på slutten så var det egentlig en lettelse da de droppet meg. Jeg synger fordi det gjør meg glad. Og hvis ikke det gjør meg glad hva er poenget da? Hele 2014 hadde jeg en masse opp- og nedturer. Derfor tenkte jeg at jeg ikke ville lage enda et album. Det var ikke morsomt å lage musikk lengre og på et tidspunkt tenkte jeg å slutte helt. Men det forandret seg etterhvert når presset ble borte.

Det ble gøy å lage musikk igjen og selv om hun nå føler en mer kunstnerisk frihet enn før, er hennes tidligere skiver like personlige som det nye.

- Mine to andre album er også veldig personlige da de handler om meg. Men på mitt nye album er det ingen som forteller meg hva jeg skal gjøre. Min produsent Kurt Schneider behøvde jeg ikke å overbevise. Han trodde på meg og var veldig åpen overfor mine ideer. På låten Ojai visste jeg for eksempel at jeg kun ville ha gitar og vokal. Det var befriende og gøy å kunne gjøre det på min måte.

Responsen på det nye albumet har vært fantastisk, synes Lissie. Også selv om de nye sangene ikke blir spilt like mye på radioen. Det viktigste er at fansen synger med, som de spesielt gjør på Don’t You Give Up On Me.

- Det beste ved det hele er de 75 minuttene man står på scenen. Men jeg vil ikke si jeg blir nervøs før jeg går på scenen. Kanskje litt spent fordi det er viktig for meg å gi et bra show. Etter å ha turnért en stund blir man veldig sliten av å reise så mye rundt. Det er nok den verste delen ved å være på turné for det eneste jeg gjør er å sove, synge og drikke. Skulle ønske jeg kunne se mer av de stedende jeg dro. Men Trollstigen har jeg sett! Dit vil gjerne tilbake til sommeren når jeg skal til Europa en tur.I går pratet Lissie med sin manager om hva som skulle skje i fremtiden. Etter å ha jobbet veldig hardt med å promotere sitt nye album og snart skal flytte inn i sitt nye hjem, ønsker hun å fortsette med å lage musikk. Fire låter er allerede innspilt og Lissie ønsker å lage et nytt album i sommeren.

- I stedet for å være på turné i to år så vil jeg heller avslutte denne turnéen, dra hjem, komme meg til rette i mitt nye hus og bli inspirert til å lage mer musikk. Jeg har en masse ideer allerede til et nytt album. Siden ingen kan presse meg til å dra på en ny turné til høsten, overveier jeg også å dra tilbake til college for å ta et semester. Så kan jeg få lært meg norsk! Det er en idé jeg har nå, og hvor jeg så mange muligheter.

Nå trives den blide Lissie i Iowa. Hva fremtiden bringer er usikkert, men det blir helt sikkert noe spennende – og en tur forbi Norge.