Norske EERA (aka. Anna Lena Bruland) har signet til det meget kredible indie-labelet Fat Possum Records, og gir den 4. mars ut sin selvtitulerte EP via Fat Possums nye underlabel House Arrest Recs.

Hun vokste opp i Drøbak, men det var først etter at hun flyttet til London at hun begynte å finne den mørk-vakre sounden i musikken hennes. Hun sier selv at det er "pop med grunge elementer", som er inspirert av låtskrivere som Cat Power, Elliot Smith, Jeff Buckley, men aller høyest setter hun PJ Harvey. Tidligere har hun delt singlene "Drive With Fear" og "White Water", til mye fin omtale i kredible internasjonale musikkblogger, og nå har sistnevnte singel også fått en ny video, som er regissert av Jodie Canwell.Vi tok en liten prat før hennes to konserter på by:Larm denne uka.


Hva gleder du seg mest til i forbindelse med å spille på by:Larm?

- At jeg skal spille låtene mine hjemme i Norge! Gleder meg også veldig til å ha lange catch up over mange øl med venner og bekjente.


Hvilke andre artister vil du anbefale folk å se under festivalen?

- Jeg har sett Smerz en gang før, de er veldig bra live. Gleder meg også til å se Whitney.


Er det noen artister du savner på årets by:Larm-program?

- Ja! Skulle ønske at Gold Celeste og Farao var på programmet i år. Elsker musikken!


Journalister er flinke til å sammenligne nye artister med andre artister. Hvis du selv måtte beskrive dere selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Jeg har blitt sammenliknet med PJ Harvey, noe som for meg er verdens største kompliment. Så jeg tar den. Utenom henne kanskje Angel Olsen?


Hvilket album har du hørt mest på denne uka?

- Har hørt en del på Sunflower Bean sin debut skive. De er fantastiske live også! Kul bassist.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Alex G- Kicker
Og siste spørsmål. Er gitarrocken død?

- Absolutt ikke! Jeg tror 2016 blir gitar rockens comeback år. Jeg gleder meg!!

EERA spiller på Revolver torsdag kl 21.30 og fredag på Sentrum Scene kl. 21.00. Fredag kl 16. gjør hun også en in-store session og signering på Big Dipper.

 photo EERA1-8 copy_zpssgihkfu2.jpg