En av Norges beste vokalister er endelig tilbake med ny musikk. På solodebuten, Ingen Ting Hele Tiden, synger Andreassen på norsk. Vi tok en prat med den tidligere sangeren og låtskriveren fra Ricochets og Navigators om det nye prosjektet.

Velkommen tilbake! Det begynner å bli noen år siden Navigators og enda flere siden Ricochets nå. Hva har skjedd siden sist?

— Takk! Etter Navigators la inn årene, har jeg jobbet fulltid som kokk. Men har fortsatt å skrive låter i ledige stunder.


Gratulerer med solodebuten. Fortell litt om innspillingen og bandet du har med deg.

— Takker og bukker! I første omgang spilte jeg inn skisser av låtene mine hos Navigators gitarist Christopher Shcou. For så å ta de videre til produsent Freddy Holm.Deretter ble det et låtskriver/produsent samarbeid, og musikerne hanket inn underveis i prosessen. Det må sies at multimusikeren og produsent Freddy Holm spiller de fleste instrumentene på plata (gitarer, dobro, lap steel, piano, banjo, mandolin, cello, bratsj), men grunnkompet på mange av låtene er det Navigators-bassist Espen Holtan, og Navigators-trommis Johan Edvartson som står for. Også Navigators-gitarist Magnus Abelsen har bidratt med koringer. Og det er Marlin Pettersen vakre stemme du hører på duetten Det er mer igjen


I tillegg til at du synger på norsk har du også gått en litt annen vei musikalsk enn hva vi er vant til. Hva er ideen og inspirasjonen bak det nye lydbildet?

— Ideen og inspirasjonen til bak det nye lydbildet, har forsåvidt ligget og murret i tankene mine lenge. Jeg har alltid hatt et ønske om å gjøre en skive, med en produsent, basert på akustiske instrumenter. Derfor var valget av produsent Freddy Holm, som er en av landets beste streng virtuoser, svært vellykket.


Hva er den største forskjellen på å skrive tekster på norsk i forhold til på engelsk?

— I denne omgangen er det min faste samarbeidspartner Christian Bloom som har skrevet så og si all tekst. Å synge på norsk falt seg overraskende naturlig, og det føles på en måte befriende å kunne uttrykke seg på morsmålet. 


Hva dine topp 3 norskspråklige favorittplater?

Jokke & Valentinerne - Alt kan repareres.
deLillos Hjernen er alene.
Raga Rockers - Maskiner i Nirvana


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

— Stein Torleif Bjella.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

— Lana del Rey sin Ultraviolence er i hvertfall en favoritt i dag.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

— Bruce Springsteen – Badlands
Noen konsertplaner fremover?

— Det blir ingen turnering i denne omgang, men legger planer for neste vår/sommer. Synes det passer bedre med turnering til neste plateslipp, med litt flere låter i bagasjen.Følg Trond Andreassen