Foto:Johannes Andersen

Etter noen hete sensommernetter i legendariske Crystal Canyon Studio med Anders Møller (Kåre & the Cavemen/Euroboys, Kitchie Kitchie Ki Mi O og Paperboys) bak spakene, har Label gjort ferdig sitt debutalbumet. Albumet består av ni låter som spenner fra soft-rock og vestkyst-pop, til dronete Sonic Youth-utblåsninger. Label består av fire erfarne folk med bakgrunn i band som Haraball og For Pete’s Sake. Med seg i studio har de hatt gjester som Einar Fadnes, Trond Mjøen, Nosizwe Baqwa, Sisi og nevnte Anders Møller på trommer.

Vår anmelder, Jon Vidar Bergan, anmeldte albumet til 7/10 og synes at Label byr på noen skikkelig fine poplåter.

Vi tok en prat liten prat med Magnus Jacobsen, låtskriver, vokalist og gitarist i bandet.


Gratulerer med debuten! Fortell litt om innspillingen og hvem dere har jobbet med.

— Først og fremst, Anders Møller! Han har produsert hele albumet, minus en låt som ble produsert av Lars Klokkerhaug. Innspillingen i Crystal Canyon var en spennende prosess, med en til tider ganske bratt læringskurve. På den ene siden så er jo mye øvd inn på forhånd, men det er utrolig hvor mye som skjer på sparket når man kommer i den rette modusen. Alt ble spilt inn analogt på bånd og det hører man på det runde og varme soundet som albumet har fått.

— Man opplever jo en viss ærefrykt når man går gjennom dørene i Crystal Canyon, med all den historien som sitter i veggene der. Etter hvert fikk vi følelsen av å være på hjemmebane, med venner og nye bekjentskaper som droppet innom og spilte og sang på låtene. En dag var Einar Fadnes innom og la piano på Jenny James. Så fikk vi besøk av Trond Mjøen som la solo på Oslo So Slow. Så var det jo selvfølgelig dagen da Sisi og Nosizwe var innom for å legge koringer på en Paperboys-låt i naborommet. Straks de var ferdig der gikk de videre til rommet hvor vi holdt til og la noen fabelaktige koringer og vokallinjer på Nightstrolling. Vær så god neste, liksom. Vi er i veldig fornøyd med albumet, og det har vi flere å takke for. Anders Møller har tatt låtene mye lenger enn vi kunne ha gjort selv.


Dere har jo holdt på en stund, hvorfor kommer debutalbumet først nå?

— Det er en til tider opptatt gjeng som spiller i Label. Daniel og Øyvind har blant annet gitt ut album og turnert med henholdsvis Haraball og For Pete's Sake. Men nå var endelig tiden inne for å dyrke dette bandet og lage det albumet vi drømte om. Vi er en produktiv gjeng som alltid øver mye så vi har masse gode låter til neste album. Så det kommer nok et nytt album i 2017.
Powerpop, Vestkystpop, softrock og sommer er ord som ofte blir nevnt i forbindelse med Label. Hvordan vil du selv beskrive musikken deres?

— Vi liker sommeren, så det er ganske på kornet, samtidig som det kan være små nyanser som gjør at en låt fort kan skifte sjanger. Vi liker mye rar musikk som høres ut som popmusikk. Låter med underlig oppbygging, og overraskende partier, og det tror jeg man kan høre i låtene våre også. Men det er ofte lettere for andre å si noe om hva Label er, enn det er for oss. Vi er i hvert fall et produkt av britisk og amerikansk popkultur, men vi er også fra Oslo, så det må inn i miksen. Det er jo der borte alt dette kommer fra, så vi er egentlig bare kulturelle kopimaskiner. Men Elvis ble ikke født med sleik han heller.


Nå er sommeren snart på hell, men hva er den ultimate sommerlåta for deg?

— Summer in the City med Lovin' Spoonful. Det legger liksom et ekstra lag på opplevelsen at John Sebastian vokste opp på Manhattan. Det er jo så man hører stresset og intensiteten med hetebølge og leilighet i femte etasje uten heis eller air condition. Det er sånn det oppleves i hvert fall.
Hvis du skal prøve å plukke ut tre album som er en slags fellesnevner for hele badet, hva må med?

— Det må bli flere enn tre haha. Vi har haugevis av felles referanser. CSNY - Déjà Vu, Love - Forever Changes, Long Day's Flight med Kåre and The Cavemen, alt fra The Beatles eller Can't Buy A Thrill med Steely Dan og Ege Bamyasi med Can. Kunne sikkert tatt med den første til The Velvet Underground også. Det er kanskje ikke alt man hører i Label, men det er plater som vi alle liker.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

— Atlanter er fantastisk! Vi gleder oss fælt til det kommende Thom Hell albumet. Og de singlene til bandet Secret Sounds of Dreamwalkers lover uvanlig bra. Vi hører masse på norsk musikk, og det er sjukt inspirerende å se hvor mye bra som kommer ut. Vi liker også veldig godt folk som Tønes, Heyerdahl, Motorpsycho, Atomic, Nils Bech, Ane Brun, Shining, Supersilent, Jaga Jazzist, Stein Torleif Bjella, Arve Henriksen, The Switch, Ulver, Band of Gold og Serena Maneesh.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

— Lover veldig bra den nye The Amazing skiva! Og Radiohead leverer jo alltid. Hører mye på den Parquet Courts-skiva også.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

— December, 1963 med Frankie Valli and the Four Seasons
Har dere noen konsertplaner fremover?

— Vi spilte en minikonsert på Big Dipper lørdag, så har vi vår store releasekonsert på Mono 30. september. Vi snakker også om å gjøre en konsert på Last Train senere i år.

Takk for praten og albumet som kommer til å bevare sommerfølelsen langt utover høsten.

 photo Fil 28.08.2016 21.27.03_zpscuzykont.jpeg

Magnus Jacobsen på øving