Med skotske foreldre, født i London, men oppvokst i Japan og Hong Kong, og bosatt i Los Angeles er verdensvante Bishop Briggs spådd til å bli en av årets store gjennombrudd. Hun har en sangstemme som sammenlignes med store vokalister som Janis Joplin og Florence Welch, så vi tok så klart en prat med stjerneskuddet.

På Coldplay sin pågående turné (A Head Full of Dreams Tour) åpnet Bishop showet for de ni ganger. «Det var skremmende men samtidig morsomt å varme opp for Coldplay.» Hun utdyper, «jeg var naturligvis mer nervøs enn jeg pleier. Det var til tider vanskelig å nyte øyeblikket for jeg la mye press på meg selv. Jeg har aldri spilt for så mange mennesker før!»

Siden barnsben har Bishop sunget og skrevet musikk. «Musikk har alltid hatt en betydningsfull rolle i mitt liv, og nå lever jeg ut drømmen min.» Med inspirasjon fra Motown-musikk til The Beatles og Janis Joplin, fant Bishop også inspirasjon der hun vokste opp. «I Japan ble jeg introdusert til karaoke, som handler om opptreden og samspillet med publikum. Jeg så min far opptre med Frank Sinatra låter og jeg så lyset i hans øyne. Det gjorde noe med meg.»

 photo bisopppppp_zpsf7gmzlfr.jpg

Senere flyttet hun fra Hong Kong til Los Angeles for å leve ut drømmen om å bli profesjonell musiker. Men i ”drømmens-by” kan det oppstå forhindringer. «Det motiverer og trøster meg at vi alle er i samme båt, men det kan også hindre en. Det kommer vel an på hvordan man velger å se på det.»

«Min familie er fra et område i Skottland som heter Bishop Briggs. For å ære og takke dem, valgte jeg dette som mitt artistnavn. Jeg hadde også nytt materiale på gang og følte det var annerledes fra alt annet jeg har laget før.»

Låten River var det som virkelig satte i gang tingene for Bishop. «Den kan tolkes på forskjellige måter, men hovedsakelig er den om å ikke gi opp og stå opp for det man tror på. Jo mer jeg fremfører sangen, jo mer føler jeg hvert ord jeg har skrevet. Man må ha en indre styrke for å synge sangen alene, akkurat som Janis Joplin gjør med Piece Of My Heart.» River har ligget som nummer seks på US Alternative Radio Chart.Seneste låt fra Bishop ble skrevet etter et møte med en synsk kvinne. «Den synske damen snudde seg til vennen min og sa: Du har tenkt deg å slutte med musikk.» Hun var sjokkert og kunne ikke tro det, men det var sant. Vennen hennes hadde overveid å slutte. «Som jeg sa tidligere, så er vi alle i samme båt. Derfor ble jeg utrolig trist. Hvis min venn slutter nå vil hun aldri oppleve kjærligheten og smerten som kommer med musikken. Låten The Way I Do er mitt brev til musikken, kan man si. Det er et forhold jeg aldri vil gi opp.» Bishop bekrefter at hennes venn fortsatt driver med musikk i dag.

Selv beskriver hun seg som en alternativ artist med fokus på trap og soul elementer, og forteller «vokalbruken min har også rock elementer i seg, så musikken er en miks av mye forskjellig.»

Se Bishop Briggs opptre med River på The Tonight Show.