Jeg vet at Bastille nylig var i Oslo, og det vet gjerne du også – men vet du hva de tenker om Norge, og ikke minst norske jenter? Vi tok en prat med Will Farquarson og Chris ”Woody” Wood, bassist og trommis i Bastille, like før de skulle fylle Oslo Spektrum for å finne ut av nettopp dette – og litt til.

Selv om det er første gang Bastille skal spille for Spektrum har de vært i Norge flere ganger, hvor de blant annet har spilt på både Hove og Slottsfjell. Når jeg møter de har gutta vært her i litt over et døgn men har allerede fått tak i ekte norsk sjokolade og hatt tid til å teste utelivet i Oslo.

- Vi hadde en veldig bra kveld ute i går. Vi har vært i Norge en del og vi har det alltid veldig kjekt her.

Utelivet er altså mer enn godkjent av gutta, og det er konsertlivet også. Will forteller at Norge så absolutt er et av hans favorittsteder å spille.

- Du forventer åpenbart at jeg skal si det, ettersom vi er her, men det er virkelig sant. Hadde vi vært i et hvilket som helst annet land hadde jeg fortsatt svart at Norge er en av mine favorittland.

Videre forteller gutta at store deler av grunnen til dette er at publikum i Norge er helt enestående og gjør konsertopplevelsen veldig god for dem.

- De er mer engasjert enn veldig mange andre publikum. De danser og synger seg gjennom låtene og klapper med i takt. Det er absolutt det beste for min del, forteller Woody før Will skyter inn at Norge er utrolig bra på mange måter, også utenfor konsertlokalene.

- Naturen er nydelig, den friske luften er fantastisk og dere har en fin balanse. Alt er i grunnen nydelig. Jeg kunne tenke meg å flytt hit!

Når det blir snakk om flytting og den slags, blir jeg så klart nysgjerrig og måtte spørre om det jeg egentlig har lurt på hele tiden. Er disse kjekke mennene singel? Svaret er, dessverre for meg, skuffende. Woody er gift og Will har vært i samme forholdet i rundt 7 år. Skuffelsen min har nok vært ganske tydelig, for det tar ikke lang tid før menneskekjenner Will skyter inn at bandets hovedvokalist, Dan Smith, i motsetning til dem, er singel.

På tross av at gutta ikke er singel, legger de ikke skjul på hva de syntes om norske jenter.

- De er veldig vakker! Men det er noe absolutt alle vet, ingen nyhet, ler Will før han fortsetter;

- Vi snakket faktisk med en veldig vakker, norsk kvinne her for litt siden, og hun fortalte oss sannheten om hvorfor nordmenn er så vakker. Grunnen er at tilbake i vikingtiden sies det at vikingene dro til England for å hentet med seg alle de vakre kvinnene til Skandinavia. Ikke rart de er så attraktive da!

- Det er enda en grunn for oss å dra til Norge da, vi må hente tilbake alle de vakre kvinnene som opprinnelig var våre, sier Woody lattermildt.I 2013 var bandets debut album ”Bad Blood” det mest nedlastede albumet i hele verden, og i 2014 fikk bandet prisen for beste nykommer på Brit Awards. Nå, i 2016, har de endelig sluppet det etterlengtede oppfølgeralbumet ”Wild World” og er på verdensturné for å promotere nettopp dette. Hva er egentlig en "Wild World"?

- For det første er bokstavrim en veldig viktig faktor når det kommer til Bastille album, forteller trommis Woody om albumtittelen før Will fortsetter;

- Det første albumet handlet på en måte om å vokse opp, mens dette albumet går mer ut på det å håndtere verden rundt deg og hvordan du takler den. Jeg føler at det summere opp albumet, men alle har så klart sine egne perspektiver på hva som er vilt og ikke.

En vill verden kan være så mangt, men de to bandmedlemmene er enig i at det ikke nødvendigvis trenger å være negativt ladet.

- Vill kan også bare bety spennende og gøy!

Det snakkes åpenbart om politikk og globale uenigheter som er høyst relevant basert på det som foregår i verden nå, men det snakkes også om det sterke forholdet mellom mennesker både hos venner, familie og i romantiske forhold.

- Folk holder hardt fast i det negative aspektet, men jeg tenker at det handler mer om menneskers relasjoner og det vakre i det, forklarer Will.


Navnet på bandet Bastille, kommer fra at vokalisten Dan Smith har bursdag 14. juli, også kjent som den franske nasjonaldagen Bastille Day. Men hva ville bandet hett dersom dette ikke var tilfelle?

- Da måtte det nok ha hett 22. september eller 6. juli, sier Will lattermildt etter å ha listet opp hans egen og Woody sin bursdag.

Vi går fra spøk til alvor, og Will forteller at det å velge et bandnavn virker utrolig viktig til å begynne med, men mener at det i bunn og grunn ikke har noe å si.

- Når du har valgt et bandnavn bygger du det som en merkevare uansett. Bare se på noen av de største bandene og deres navn. The Beatles for eksempel! Etter min mening er det et forferdelig dårlig navn. Det er bare et dårlig ordspill.

Bandnavn er altså ikke det viktigste for disse gutta, men tross det er musikken uten tvil veldig bra. Men, hvilke sjanger går den egentlig under? Gutta tenker seg litt om, før Will tar ordet;

- Vel, vi beveger oss inn i flere forskjellige sjangre hvis du ser på alle de forskjellige låtene vi har. Vi lever i en verden hvor sjanger virker mindre og mindre viktig. Folk bruker musikk på en helt annen måte nå, enn de gjorde før. Jeg syntes derfor at det er ganske vanskelig å skulle velge en sjanger for musikken vår. Vi varierer jo fra hip hop, til elektronisk til bare en enkel gitar med vokal.

- Det som er kult, er at når vi dro til USA for å spille ble det til en vane at folk introduserte oss som et rockeband. Når vi da gikk på scenen og åpnet showet med noe som overhodet ikke var rock ble det litt humoristisk for oss, forteller Woody.


De har reist mye og vært over alt. Bare i 2015 var de faktisk mer i USA enn i hjemlandet England, og da er det godt å ha gode folk rundt seg. Det er det ingen tvil om at gutta har.

- Når man er på turne blir man, uten å ville høres ut som en klisje, til en liten familie. Man får en slags brorskap ulik noe annet, mener Will. Woody nikker anerkjennende.

Faren i flokken er ingen andre enn guttas Tour Manager, Dick Meredith.

- Han er virkelig som faren i flokken, sånn er det i hvertfall for meg. Når jeg mister noe, enten det skulle være baggen min eller telefonen er det som regel Dick som finner den for meg. Han er en fantastisk type, og er også veldig god i jobben sin, sier Will stolt.

"Han er en inspirasjon til alle menn – det kan du sitere meg på!"
- Chris ”Woody” Wood.

Image and video hosting by TinyPic
Fra venstre: Chris ”Woody” Wood, Julie Wilhelmine Helgaas og Will Farquarson.
Will er forøvrig for opptatt av å nyte den norske sjokoladen han har fått tak i til å fokusere på bildet som blir tatt. Sjarmerende!
- Den norske sjokoladen er utrolig god, den er så søt!