Foto: Otto Alsaker Prestmo

Plateaktuelle Orango er midt inne i en turne for å promotere sin siste plate The mules of nana. Etter fem konserter i Tyskland er gutta nå klare for tre konserter her hjemme. Turen går til Bergen, Haugesund og Oslo før snuta settes tilbake til Tyskland for fem nye konserter i mars.
Vi kontaktet bandets vokalist og gitarist Helge Bredeli Kanck for å høre om hvordan ting hadde gått så langt og hva fremtiden bringer.

Først må vi få gratulere med ny plate. The Mules of Nana har vært ute en måneds tid nå, hvordan har responsen vært så langt?

-Takk for det. Det har gått veldig bra, synes vi. Fine anmeldelser og andre opplag er i trykken. Vi er på turné nå, og ting ruller fint. Vi er godt fornøyde, men det er vi vel egentlig alltid. Vi liker jo det vi driver med ganske godt.

Hvordan vil du beskrive den nye platen i forhold deres tidligere utgivelser?

-The Mules of Nana er første album med vår eminente nye bassist, Hallvard Gaardløs. Han har vært et friskt pust siden han kom inn fra sidelinja for halvannet år siden. På denne plata forsøkte vi dessuten å være ganske tro mot trioformatet, og har dyrket mye av det klassiske rocketrio-uttrykket. Det er vel nesten ingenting på denne plata som ikke kan fremføres mer eller mindre identisk live. Og så mener vi selvsagt at Nana er det beste Orango-albumet så langt.

-Kan du gi oss en kort innføring i låtskrivingen. Hvem står for tekster og musikk og hvor henter dere inspirasjon ifra?
Jeg jobber med låter og tekster hjemme, og så arrangerer vi dem i fellesskap. Det er først når vi tre begynner å spille låtene sammen, at det blir Orango-musikk av det. Vi har etter hvert funnet vår måte å gjøre det på, og jeg har en mistanke at det låter ganske umiskjennelig av dette bandet etter hvert. To dager etter utgivelsen av Nana dro vi i studio for å spille inn neste skive, og da hadde Hallvard med en låt som han synger. Det var stas.Dere har jo allerede rukket å spille noen konserter. Hvordan har mottakelsen vært på de nye låtene?

-Vi begynte turneen i Tyskland, og gjorde fem konserter der, før vi kom hjem til Norge denne uka for å spille i Bergen. Haugesund og Oslo. Responsen i Tyskland var veldig bra, med fulle hus og klassisk tysk rockestemning. Tyskerne har jo en tendens til å være voldsomt entusiastiske, så det er alltid gøy. Mange av dem kan jo låtene like godt som oss, om ikke bedre, så det er alltid opptur.

Hva kan publikum forvente på en typisk Orango konsert?

-Vi har spilt noen konserter opp gjennom, og pleier som regel å levere varene. Håper og tror ingen blir skuffet denne gangen heller. Stikkordene er vel klassisk rock, hvor vi i tillegg har jobbet samvittighetsfullt med vokalharmoniene – det er liksom pakka.

Noen spesielle steder som utpeker seg som en favoritt å spille?

-Det er vanskelig å velge en spesielle scene eller en spesiell by som favoritt. Vi har spilt mye både hjemme og ute de siste årene, og venuene i Norge holder jo jevnt over et veldig bra nivå, så det er alltid stas å turnere her. Det er noen byer som har blitt hjemmebaner for oss, i tillegg til Oslo, og Trondheim og faktisk Haugesund utmerker seg. Derfor forsøker vi alltid å legge turneene innom de byene.

-Det er tre konserter her hjemme i disse dager. Er det noen planer om å spille flere steder rundt om i landet i tiden fremover?

Vi skal gjøre noen korte runder i april og mai, blant annet til Vestlandet og Trondheim. I mai skal vi også gjøre vår første turné i Sverige, før vi skal gjøre litt festivaler i sommer, i Norge og Tyskland. I september skal vi gjøre en lengre klubbrunde i Norge igjen, sant en ny runde i Tyskland.

Hvordan ser fremtiden ut for Orango? Noen konkrete planer for fremtiden?

-Vi skal turnere året gjennom , og så har vi allerede spilt inn et nytt album, som vi skal gjøre ferdig innimellom slagene i år. Det håper vi å slippe tidlig i 2018, og så er det bare å gjøre alt en gang til. Det er slik vi holder på.

Til slutt så ønsker vi lykke til videre med promotering av plate og spillejobber.

-Mange takk!
Orango på Facebook

Anmeldelse The Mules of Nana