Svanhild P. Landvik er under navnet SVANI å se nå på lørdag i Kulturkirken Jakob under by:Larm.

Ungdomsskolelærer på dagen, DJ og produsent på kvelden, SVANI ble oppdaget gjennom soundcloud hvor hun har utgitt mikser og collabs med andre artister. Hun ble plukket opp og spilt av den anerkjente radioverten Nina Las Vegas og har nylig spilt for prestisjefylte Boiler Room i London. Nå gjester hun by:Larm og skal spille et eklektisk sett i Jakob Kirke hvor senere Cashmere Cat spiller.

Jeg møtte SVANI på Oslos kanskje mest innbydende hip hop bule, nemlig Pauls’ Boutique for å snakke om hvordan hun havnet der hun er i dag, Oslos klubbscene og KOSO

Alle liker en god origin-historie, hvordan startet du opp?

- Har alltid likt å lage mikser, helt fra minidisk nivå som ble delt rundt på skolen, men har ikke mikset musikk sammen veldig lenge. Det var ikke før jeg ble eldre hvor interessen for DJ’ing startet, med god dra hjelp fra Trondheim by som hadde et bra uteliv på den tiden. Jeg ble oppfordret til å legge ut miksene mine på soundcloud og hadde folk rundt meg som oppmuntret meg til å dele mer av det jeg lagde.

- «En liten shoutout til Andrew Anfinsen fra gamle BrukBar og Supa som ga meg mulighet til å spille en av mine første gigs.»

BrukBar i Trondheim?

- Ja, det pleide å være en veldig god klubbscene i Trondheim og en av mine første spillejobber var i loungen der.

Og hvordan syns du klubbscenen her i Oslo er?

- Jeg lurer litt på hvor folk er hen. Det er ikke så mange som er ute å klubber virker det som og de som er ute holder seg på en måte til sitt. Syns det kan virke litt uinspirerende. Er for det meste på Revolver når jeg først drar ut.

Noe du savner?

- Savner litt mer variasjon, og litt mer hip hop i kombinasjon med klubbmusikk hadde ikke gjort noe, men der har jo Oslo slitet litt med steder som Fisk & Vilt og Blå.


Vil du gjerne være med å utvikle den scenen i Oslo?

- Jeg holder jo på med KOSO Klubb som er et musikk kollektiv jeg er en del av som arrangerer klubbkonsepter og finner artister. Vi prøver å få inn acts fra hele Europa, spesielt damer. Det er så mye bra kvinnelig talent der ute! Og vi prøver å hjelpe.

Du fikk nylig mulighet til å spille for Boiler Room i januar, hvordan var det?

- Det var ganske surrealistisk å få en epost om å komme å spille for Boiler Room liksom. Jeg var dritnervøs, hvis man fucket opp så var det lagret for alltid. Men det gikk jo heldigvis bra.

Hør SVANI’s sett under:


Og nå skal du spille på by:Larm

- Ja det var veldig kult å få tilbud om å spille, også uventet. Man kunne søke om plass, og jeg vurderte det, men så kom det heldigvis en hyggelig epost.

Hva kan vi forvente å høre?

- Jeg har ikke helt bestemt meg, men jeg skal spille et variert sett, noe som forhåpentligvis skiller seg ut fra mye av resten av lineupen og som sier noe hvem jeg er som artist. Jeg skal prøve å være mer artist enn DJ, hva slags musikk som er meg.

Hva skjer fremover for SVANI, hva er planene?

- Jeg skal fokusere på å produsere mer musikk, skal blant annet slippe låt med en amerikansk hip hop og RnB artist som heter Indigo Tshai som dere bør sjekke ut. Singelen skal slippes under et label som skal starte opp som heter Alle Ting. Har også KOSO Klubb konseptet som skal være fast her i Oslo som folk gjerne må komme på.
Annet enn det så har jeg fortsatt en day-job som tar mye tid, men som jeg også er glad i.

SVANI går på ca. klokken 23:00 i Kulturkirken Jakob i morgen under by:Larm.


SVANI Soundcloud
KOSO