Siden albumdebuten har Billie Van utmerket seg og blitt et kjent navn. Med sitt musikalske samarbeid med kjæresten Jonas Alaska og hennes gode venn Mikhael Paskalev har hun tidligere gitt ut flere singler. Nå er hun tilbake med ny låt og en musikkvideo som slippes i morgen, fredag, med de to nevnte musikerne igjen bak spakene. Med referanser til Abba, Sundfør og det herlige 80-tallet er hun klar for å ta oss med storm.


Musikken hennes har tidligere blitt beskrevet som finsnekret, sprudlende rockabilly med røtter i americana, country og rockabilly. Nå er soundet annerledes.

- Det er egentlig ikke noe jeg bevisst gikk inn for, men sånn ble det. Jeg skrev nesten alle sangene til denne plata på noen uker i november 2015. Jeg dro til Køben og kvernet hjernen og tvang meg selv til å få fram nye greier. 

Uttrykket er mer voksent. Tristere og mer balladeaktig. Hun forteller at det ikke er så lett å fortelle seg selv at man skal skrive en sang. Hun måtte gi seg selv oppgaver for å komme i gang.

- Som for eksempel å skrive en låt jeg selv synes en annen artist kunne ha skrevet, eller å skrive en låt som passer seg i en Disney-film. Og da er det klart at lydbildet forandrer seg. Jeg vil nok kalle det nye lydbildet mer emosjonelt, oppriktig og grandiost.


Det er spennende og skummelt å gi ut musikk når det er en stund siden sist. Spesielt når musikken har blitt kvernet, utviklet seg og kanskje endret fasong. Men det er gøy.

- Jeg blir alltid overrasket over hvor skummelt jeg synes det er å gi ut noe når det nærmer seg slipp, men jeg må jo bare tenke på at dette er noe jeg er skikkelig stolt av, jobbet mye og hardt med og at jeg har laget det for at folk skal høre det.


Det er ikke første gang hun samarbeider med Jonas Alaska og Paskalev, noe som kanskje tyder på at dette er et godt fungerende samarbeide, og kanskje suksessoppskriften.

- Det er ikke første gang, men det er nytt for meg at de produserer plata mi. Det er en stor oppgave å være produsent. I hvertfall for meg. Min styrke som er å skrive låter med bra melodier og hooks. Når det kommer til produksjon og uttrykk så kan jeg være litt blank. Jeg er avhengig av gode produsenter. Tidligere har vi «bare» spilt i band sammen og vært gode støttespillere for hverandre, men når er det alvor.


Siden de kjenner hverandre godt så er det ærlig snakk hele veien. De krangler aldri, men de kan være veldig uenige.

- De to er nok mine største fans, men de har også fått meg til å skrive nytt refreng til en låt jeg trodde var helt ferdig. Den satt langt inne for meg, men nå er jeg veldig glad for det og at jeg ble tvunget ut av min egen komfortsone. Jeg hører jo nå i ettertid at låta er fem ganger så bra.


Heldigvis har Mikhael og Jonas ganske klare ideer om alt fra hva slags trommegroove og bassgang som må til for at musikken skal komme fram. Hva slags synth eller gitarlinje som understreker følelsene som skal formidles.

- Demoene mine er som oftest spilt inn med bare gitar og vokal, så de er på mange måter med på å arrangere alt fra bunnen.


I tillegg til morgendagens låtslipp så kommer det også en musikkvideo. I hennes jakt på en passende regissør var hun heldig som tilfeldigvis møtte Emilie Norenberg, noe som skulle vise seg å være en perfekt match. En regissør med særegen stil og et godt øye for detaljer og symmetri.

- Jeg elsker måten hun forholder seg til teksten i sangen. Hvis det er noen som ikke skjønner hva sangen handler om, så er de på ingen måte i tvil etter at de har sett videoen.

Bille Van postet i går en teaser på låt og video:
Planene for 2017 er klare. Neste singel er på vei. Hun skal gjøre ferdig plata i løpet av våren og etter sommeren skal hun ut på turné. Flere musikkvideoer skal lages, og dessuten kommer Mikhael Paskalev med plate til våren, og Jonas Alaska jobber med ny plate som skal ut til høsten. Masse spilling altså.