Foto: Jonathan Vivaas Kise / Red Bull Content Pool


I regi av Red Bull Sound Select med Parkteateret som kurator stod Aligo på scenen i den trivelige sykkebaren Oslovelo i går kveld. Rapperen har kalt Oslo sitt hjem de siste to årene fra å ha bodd overalt i det vidstrakte Canada med flere stopp i USA har han nå rappet og levd her.
Før han gikk på scenen fikk jeg snakket med han om hvorfor akkurat Norge, lokale artister og fremtidsplaner.Er dette ditt første show i Norge?

- Det er det første offisielle showet ja, vært noe litt low key, greier, men dette er det første gjennom Redbull.

- Hvordan var det de oppdaget deg?

- De sa de oppdaget meg gjennom en nyhetsartikkel på 730.no, men jeg hadde bare utgitt en eller to låter, og det er ikke like lett å bli plukket opp hjemme hvis man ikke har så mye bevis gjennom låter og prosjekter.

Hvorfor bestemte du deg for å komme til Oslo da?

- Jeg var ferdig på high school og som mange andre så visste jeg ikke helt
hva jeg ville gjøre med livet mitt. Så jeg bestemte meg for å reise. Besøkte faren min som jobber som diplomat og det viste seg at han skulle jobbe i Norge, og jeg ble veldig sånn: «Where the fuck is Norway!» haha. Men ja så flyttet jeg hit og bodd her de siste to årene.

Og hvordan syns du språket er? Lærer du deg litt?
- «Jeg kan snakke litt norsk» haha, men det er litt vanskelig, men musikken, beaten og flowen er universal.

 photo REDBULL_SOUNDSELECT_29_MARCH_2017-15_zpsozqv6k9v.jpg

Hva inspirerer deg nå, hva hører du på?
- Er veldig glad i MF Doom, Madvillain, ja de fleste prosjektene han holder på med. Men min favorittrapper er André 3000, han plasserer seg aldri i samme bås. Drake er også selvsagt en inspirasjon som en med - Canada rapper.Hva nytt hører du på?

- Hørt mye på nye Rick Ross og Drake, men jeg sjekker ut mye av det nye som kommer ut her i Norge og, tror det er viktig å støtte opp under de lokale artistene, så prøver å høre på mye av den norske rappen. Oslo Records kommer ut med en mixtape hvert øyeblikk - og jeg har en featuring på den.


Hva skjer i sommer da?

- Jeg har lyst til å få til en gig på Slottsfjell, vi får se hvordan det går. Jeg skal også en tur til Canada og kanskje spille på noe greier i Ottawa.

Og du jobber sikkert med noe musikk også?

- Helt klart! Et album er in the works, noen låter og demoer er allerede ferdig, men jeg tenker og gå fullstendig i album modus, stenge meg skikkelig inne og bare skape.Aligo på Soundcloud
På Instagram