Foto: PresseCanadieren Tommy Genesis spilte på Folken, Stavanger torsdag kveld. Dette var hennes eneste show i Norge. Konserten var noe for seg selv. Opptredenen var rar, fantastisk og til tider litt skremmende.

Hun har kalt seg selv for en fetisj-rapper. Hun beskriver internettet som sin arv og synger for det meste om sex, smerte, opprør eller forhold.

Les hele anmeldelsen

I det hun gikk av scenen prikket jeg henne på ryggen og spurte høflig om jeg kunne få svar på et par spørsmål, Så klart.

Dette var jo ikke planlagt i det hele tatt, jeg hadde heller ikke tenkt på spørsmål i forkant. Dette var bare noe jeg følte jeg måtte gjøre, jeg var nysgjerrig på denne rare jenta fra Canada.

Jeg setter meg ned i en stol tvers over Genesis. Vi befinner oss i den mørke backstagen til Folken. Hun spiser salsa med litt nachoschips, mens hun holder øynene på meg. Jeg tenker bare; takk gud for at jeg har en øl innabords. Vi snakker om publikum og spør hva hun synes om dagens opptreden.

Nordmenn er gøye.

Fikk fem minutter på meg.

Hvorfor akkurat Norge?

Jeg har ingen aning hvorfor jeg ble booket til Norge, men jeg elsker å være her. Grunnen til at jeg kun spiller en konsert i Norge er fordi jeg ikke har kommet ut med neste album ennå.

Det var ikke meningen at jeg skulle være på turne akkurat nå, men jeg ble booket til disse konsertene før alt begynte å skje. Jeg kommer jo ikke til å kanslere noen opptredener.

Jeg elsker å opptre i Europa, og helt ærlig er Norge en av mine favorittplasser. Norge minner om Vancouver, mye fjell og natur, jeg føler meg hjemme her.


Hvor gammel er du?

Den infoen vil du ikke greie å finne. Det er en dårlig måte å starte et intervju på. Vennen min sier alltid at det er et frekt spørsmål å spørre en kvinne.

Jeg sier meg enig, men forklarer at jeg bare er nysgjerrig. Den informasjonen eksisterer ikke på the world wide web.

Jeg hater å gjøre det jeg får beskjed om, og hater når noen vil vite noe om meg. Så jeg kommer ikke til å fortelle deg hvor gammel jeg er. Jeg liker ikke å følge reglene.

Venninnen ved siden av henne nikker. Jeg forklarer at det svaret gjør meg bare mer nysgjerrig.

Mange mennesker blir irritert over tingene jeg gjør

Jeg føler man burde si nei når man vil si nei og ja når man vil si ja.

Men hvis du sier ja, når du egentlig vil si nei, kommer du til å våkne og tenke: Shit, jeg skulle ønske jeg ikke solgte en del av meg selv. Så det er noen ting jeg ikke forteller til noen. Trenger ikke omhandle min alder, men hele mitt personlige liv.

Jeg er en privat person, så jeg vil i utgangspunktet at ingen skal vite noe om meg. Men jeg føler jeg må dele noe fordi jeg vil kunne relatere meg til deg på samme måte du relaterer deg til min musikk.

Men noen ting er "off limits".


Hun beklager seg for at hun ennå spiser nachochips og forklarer at det har vært lange dager. Hun ser ikke sliten ut, men hun har vært på turné en stund. Dagen etter skal hun spille I Sverige.

Prøvde meg på flere spørsmål, men hun så på meg og forklarte at hjernen min bare går i surr etter konserter. Null problem, jeg takket for tiden jeg hadde fått. Fortalte henne at det var et rått show. Hun reiste seg og gav meg en bamseklem.

Thank you so much

Jeg gikk ut av backstagen og var mer nysgjerrig på jenta enn jeg var før.