Foto: Robin Holm


Hei, og takk for sist!

Takk for sist ja! Veldig hyggelig at du ville ha en prat.

Som en liten follow-up fra sist, hvordan har det gått med albumet og låtene og ja hele bandtilværelsen?

Du, det har gått veldig bra! Mottakelsen har vært god bland både kritikere og ikke-så-kritikere. Både pønksa og den mer gemene hob har plukka ut sine favoritter. Utrolig morsomt å se/høre folk synge med på de nye greiene våre på konserter! Det er fortsatt sprøtt å se helt ukjente fjes trøkke ut så kjente ord. Vi har spilt så mange gøyale konserter nå, ai låvv råkkebænn.

Merket noe forskjell fra tidligere utgivelser mtp. det vi snakket om sist med at dette var første album dere har gjort «ordentlig»?

Helt klart. Vi har fått veldig mye mer oppmerksomhet på denne plata enn de forrige. Det har eksistert en plan, noe vi ikke har hatt før. Det har vært langt mer å gjøre, men det har paid off med tanke på å få spredd ordet. Våre bøddis i Big Day har vært veldig flinke. Vi merker det veldig på antall glade, syngende fjes på konsertene våre. At du sitter her og hører på pølsevevet mitt er jo også ganske illustrativt for løftet i oppmerksomhet. Vi koser oss!

Det vi snakket en del om sist var også politikk og hvordan det preger låtene, spesielt tydelig på I Verste Velgående. På Kanalrock nå i sommer så solgte dere Rødt-merch så får ikke helt inntrykk av at dette har gått over akkurat? Hvordan endte du/dere opp som Rødt sine merch-boys og hvordan falt det i smak? Ble det noen salg?
Haha, jadda. De har jo laga sånne Bernie (Sanders) -ripoff t-skjorter. Noen finurlige huer hadde klekka ut ideen om Bjørnie (les: Bjørnar Moxnes) -skjorter. Som du kanskje veit er vi suckers for både ordspill og venstredreining, da var vi solgt. Vi henta en haug med skjorter rett før vi dro på Kanalrock – det var utsolgt første kvelden. #feelthebjørn

Er dere ikke redde for å knytte dere til Rødt og at det kan fremmedgjøre potensielle lyttere på samme måte som et band stemplet som «kristent» appellerer og frastøter kun basert på stempelet?

Creed liksom? Det er jo et godt spørsmål. For meg blir det viktig å trekke en strek mellom religion og politikk. De opererer jo (helst) i forskjellige avdelinger. Det er vel heller ingen bombe at venstrevridde pønks kan føle en viss iver for friske pust fra røde ånder, så jeg føler ikke at det er noe nytt egentlig. Vi har fans fra et bredt spekter av politiske legninger, så jeg tror det skal gå bra. Det skal være klinkende klart at alle er velkommen hos oss! Det var ingen som klagde da Diaz solgte Knut-Arild 4 Prez-t-skjorter.

Skal dere ta den helt ut og skrive et politisk manifest, slik Refused gjorde i sin tid?

Heller vel mer mot kåseri kanskje? Det blir vel skrevet i forbindelse med at vi tar den helt ut.

Manifest eller ikke, hvordan stiller Pappasaft i den viktigste av alle debatter om dagen – verdidebatten?

Vi er veldig glad i verdier. Spesielt norske verdier. De er veldig verdifulle.

Sett at dere lusker i studio om dagen, kan du fortelle noe om det? Mener jeg så en tittel på facebook? Og er det mer politisk enn før eller er det flere låter om seriemordere(les:balladen)?

Det stemmer! Vi har vært i Spinner Studio i Halden med godeste Kamel bak spakene. Samma fyren som miksa I Verste Velgående. Han er sjukt bra. Noen tittel har vi ikke klar enda, så det der er Fake News! Det blir noen sleivspark opp/høyre, det kan jeg love. Både blant det hardeste og roligste vi har gjort faktisk. Vi kan ikke ta alt ansvaret for å skrive om seriemord, jeg oppfordrer herved alle norske artister til å ta en del av det ansvaret.

Hvordan er planene for Pappasaft videre for året og ut horisonten? Så noe om en konsert i Tyskland, er det noe dere har gjort før og hvordan fungerer norskspråklig pønkråkk i utlandet?

Først er det John DEE nå på fredag! Om du er kuriøs på hvordan det nye låter så er det the place to be. Vi skal spille med Norsk Råkk og Blisterhead fra Sverige, avsindig fete band begge to. Har også god live-form nå!

Tyskland blir gøy. Vi har vært nedi der en gang for noen år siden. Det er våre brødre i Social Distrust (vi har en featuring-sang på Youtube sammen!) som har invitert oss igjen. Denne gangen er det Rockade Festiwoll. Vi får håper de nynner med disse tyskera! Utover høsten har vi noen ess i ermet, så det er bare å henge med på facebooksida vår.


Avslutningsvis, siden ønsket om søppeltømminga gikk i oppfyllelse sist, noen nye ønsker/spådommer?

Det er mer søppel å tømme... See ya in the pit!

Ble du nysgjerrig på hvordan tysk og norsk pønk fungerer sammen kan du høre under: