Foto: Dan Harris

Britene i The Amazons slapp tidligere i år sitt første album, og legger nå ut på en omfattende Europaturné hvor Oslo også står på listen over steder de skal besøke. Da vi tok en prat med gutta i forbindelse med turnéen, kunne de fortelle at de gledet seg stort til å komme på besøk å få litt tid i byen:

- Vi storkoste oss i Skandinavia da vi var support for You Me At Six på Vulkan Arena tidligere i år, kan vokalist Matt Thomson fortelle. - Det var langt å kjøre, men vakre land og byer. Stockholm og Oslo kommer til å bli så bra!! Vi gleder oss til å få sett oss litt mer rundt.

For de fleste er The Amazons et relativt nytt navn, men bandet startet i Reading tilbake i 2014, hvor bandet gjennom en periode på to år møttes på en pub i utkanten av byen. Tre år senere har de sluppet en EP, flere singler, og et kritikerrost debutalbum, og er i toppen av alle "Sound of 2017 - lister på de Britiske øyer.Men for bandet føles det ikke som den eksplosjonen i suksess som det kan se ut som fra utsiden. De har jobbet hardt og målrettet siden starten, og har vært bevisste på hvert eneste minutt av hele reisen så langt, forteller Matt:

- Selv om plata er ny har vi har spilt låtene i mange år, så det føles ikke som om vi har eksplodert inn på scena i det hele tatt. Vi har spilt for ingen mennesker på bittesmå venues altfor mange ganger til at det kan føles som noe annet enn en jevn stigning i popularitet.

The Amazons har en type rock’n roll som det ikke finnes så mye av nå for tiden, stappfull av selvtillit, swagger og utstråling. Hvor de har plukket opp denne selvtilliten og dette soundet er de ikke helt sikre på, men Matt mener det vakre med rock’n roll er idéene som sendes rundt, innflytelsen av artister for deres etterfølgere. - For vår del tror jeg det kommer fra bandene og artistene vi har lyttet til fra starten, som Nirvana, Queens of the Stone Age og eldre ting som Led Zeppelin, Pink Floyd etc. Ingen av de bandene var noe annet enn fryktløse.


Debutalbumet, selvtitulert 'The Amazons', har vært ute siden mai, og tilbakemeldingene har i følge Matt vært fantastiske, selv om han må innrømme at de aldri kunne drømme om å nå Topp 10 i UK - dét var en fin overraskelse:

- Det som var enda kulere er å se at folk synger med i andre land. Ikke bare i Europa, men også da vi spilte noen festivaler i Japan og Sør Korea. Det er helt surrealistisk, men så kult!!

Coverbildet på plata viser en brennende turnévan, og Matt forteller stolt at dette er bandets egen (ex-)van:

- Det er Big Suze, vår første turnévan. Vi kjøpte henne med forskuddet fra plata, og kalte henne opp etter en karakter fra den britiske TV-komedien ‘Peep Show’. Vi brukte år på veien med henne. Hun skulle skrapes uansett, men vi tenkte vi skulle gi henne en spesiell avslutning.


Den 27. September står bandet på scena på Krøsset i Oslo.