Foto: Elisabeth Victoria Mariboe


- Det som fikk meg til å begynne med musikk var en remix-bølge her i Oslo, forteller han tankefullt. Flere lokale artister kastet seg på remix-bølgen av Stormzy sin Shut Up den tiden. - Jeg ble inspirert av det og ville skrive for morro skyld, fra der tok det av egentlig, sier han. Videre la Hkeem ut låter som førte til UKM. - Planen var at jeg egentlig skulle slutte med musikk, men det gikk noen måneder så følte jeg for å skrive, smiler han.Det førte til Trondheimsfestivalen. Plateselskapet ble imponert og kontrakten signert, det gav Hkeem mye tilbake. - Jeg ser på dem som familie, mer kreativitet - jeg ble mer voksen og disiplinert, forteller han. Det lyser takknemlighet fra artisten. Kreativiteten kommer godt frem på sessions i samarbeid med manager eller kompis hvor beats spilles og tekst skrives. - Vi bare går inn – viber, så kommer ting av seg selv. Vi liker at ting kommer spontant i stedefor å stresse med det, vi føler vi får et bedre resultat av det spontane, smiler han.

Fy Faen og Urettferdig er sunget med artistene Temur og Unge Ferrari. Nå velger Hkeem å synge alene. - Jeg har ikke tenkt på det så mye, sier han. Han lener seg tankefullt tilbake, - Vi er solo artister så det er nok viktig å bevise for folket at du kan finne en låt alene.Den nye singelen er en dansbar låt med gode vibber. - Den kom veldig spontant. Det var en kompis som hadde laget en skisse av det, forteller han. Men Hkeem skulle ikke være artisten til å synge den, planen var å gi låten til en annen. - Jeg kom inn i studio, så ville jeg hjelpe til med låten så bare kom de to første linjene med én gang. Så valgte vi at jeg skulle ta låten, forteller han med et stort smil.

En Som Meg handler om en jente man ikke kan få, men på en humoristisk måte. - Den skal være morsom, du skal le av låten, du skal bli glad når du hører på låten selv om det ikke går som det skal, sier han, og ler.En Som Meg har absolutt humor og fengende linjer i låten. Et av linjene som Hkeem trekker frem selv er: - Vi skal ta tur til Ibiza, vi er som kebab og pita, smiler han. – Du kan ikke få en kebab uten en pita, og du kan ikke få en pita uten en kebab. Det funker bare ikke, smiler han.
Kommende konserter:

13 okt. – Studenthuset - Rokken, Volda

20 okt. – Parkteatret Scene – Yngling, Oslo

20 okt. – Parkteatret Scene, Oslo

27 okt. – City Scene, Alta

3 nov. – Østsia Studenthus, Kristiansand

9 nov. – Stavanger Sportscafe, Stavanger

17 nov. – Høvleriet, Haugesund

23 nov. – Musikkflekken, SandvikaHør En Som Meg her!