Foto: Isak AndersenI oktober slapp Hjerteslag singelen Skyggesiden og nå i november slapp de singelen Nordavind. De har spilt flere konserter det siste året, deriblant på Øyafestivalen, og skal spille på Rockefeller i Oslo i januar. Med to gode album bak seg og to singelslipp i løpet av de siste par månedene, er det bare å se fram til neste album. Vi har tatt en liten prat med vokalist Robert Eidevik, og spurt om stort og smått.

Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Europa Rundt. Den har god tekst, melodi og stemning. En låt som gjør seg veldig i det innspilte formatet. Live derimot, er det som regel de nyeste låtene som er favoritter. De er fortsatt kule og spennende.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Jeg driver egentlig ikke med favorittlåter, eller for å si det sånn; jeg har hatt en tendens til å ha ulike favorittlåter opp gjennom årene som jeg mer eller mindre har spilt i stykker. Det hender av og til at de dukker opp igjen, og noen varer jo fortsatt, som for eksempel: The Saints – (I’m) Stranded.Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Stort sett det som finnes i vinylsamlingen min hjemme. Kun ting jeg synes er bra. Også av og til ting som jeg glemte ikke var så bra. Samlingen er dessuten kategorisert fra A til Å. Mye gammel punkrock og garage blant annet.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Det er flere, men en av de var på by:Larm i 2014. Det var hundre meter kø nedover i Møllergata da vi spilte på lille Revolver i Oslo.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Da jeg var seksten år og snek meg inn på konserter på diverse utesteder i byen. Jeg husker blant annet et veldig middels punkband fra Italia som het Los Fastidios. Forferdelige greier sett i ettertid. Veldig artig der og da.Hva er det beste med å drive med musikk?

- Å spille sammen med andre. Dessuten føles det ganske meningsfullt å bare lage ting. Å utrykke seg personlig, kunne fortelle historier og igjen oppleve at det betyr noe for noen.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Vann, middag og øl.Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Det vet jeg ikke. Men jeg holder en knapp på The Aller Værste med Material Tretthet og kanskje også DePress med Block to Block. Det er musikk som skiller seg ut uten å virke helt
døvt, som i flinkis-musikk. De platene holder seg dessuten ganske bra i dag.

Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Nei. Det husker jeg ikke i farten. Men husker at vi hadde MTV i blokkene der vi vokste opp. Lenge siden de drev med den slags da. Men mener å huske at Beastie Boys sine videoer var ganske kule.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Det første albumet som jeg husker at jeg kjøpte er Guns n’ Roses Live Era ‘87-‘93. Den har jeg enda. I boden vel og merke. CD-coveret er vel tapet sammen.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Jeg hadde lenge en idé om at jeg skulle bli yrkesfisker.


Hvor er det ultimate drømmestedet å ha spillejobb, og hvorfor?

- Akkurat nå hadde det vært fett å spille på en strand-festival ved en plass.


Hva er ditt favorittsted i Bergen, og hvorfor?

- Det må være Kanadaskogen. Der liker jeg meg godt.


Hva bør man absolutt få med seg, hvis man er i Bergen?

- Da bør man ta en rolig vandring over Vidden. Gjerne starte ved Ulriken slik at man ender på Fløifjellet. Derfra går man ned Tippene Tue slik at man ender opp på Dr. Wiesner i Sandviken. Der kan man spise kjøttsuppe, drikker øl og røke sigaretter.Hjerteslag laget årets beste norske låt i 2016