Foto: Julia NaglestadFor en knapp måned siden slapp Marte Wulff singelen Det går over sammen med Einar Stenseng. Vi har i den anledning tatt en liten prat med henne.

Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Det går jo litt i perioder, men jeg liker veldig godt Herje fritt, fra min siste plate. Der får jeg sagt noe jeg synes er viktig, og melodien og kompet fungerer i mine ører veldig bra som kompliment til teksten. Det er også en sang fra min forrige plate som heter Tingene vi gjør som jeg er veldig stolt av. Teksten er ærlig og personlig og historiefortellende på en måte som jeg alltid prøver å få til, og melodien ble til på et blunk, slik at man føler at man har fått den mer enn at man har skrevet den.Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Jeg kan umulig velge en favorittlåt, jeg har ikke én favorittlåt. Er du klar over hvor mange bra låter som finnes i verden? Jeg kan gå så langt som til å si at akkurat nå for tiden er det kanskje Mother Of Pearl med Roxy Music.


Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Jeg er dårlig til å sjekke ut ny musikk, så jeg hører mye på gamle favoritter som Paul Simon og Fleetwood Mac. Jeg liker også et par brasilianske artister veldig godt, og så hører jeg stadig mer viser og folkemusikk, norske Sudan Dudan eller Ugagn for eksempel. For det meste følger jeg noen spillelister som noen over middels musikkinteresserte og mer oppsøkende venner lager.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Det er uten tvil  da jeg fikk fremføre min forrige soloplate Utlengsel for 500 mennesker i Kilden konserthus i Kristiansand sammen med KSO (Kristiansand symfoniorkester). All musikken var spesialskrevet for- og innspilt med symfoniorkester, og å få gjøre det live var virkelig stort.Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Synes det er vanskelig å velge en, men Daniel Norgren på Folketeateret for et par år siden var en sterk og meget livsbekreftende opplevelse. Han har skjønt et eller annet helt riktig.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det føles veldig meningsfylt og kommunisere med andre gjennom tekst og musikk. Jeg elsker å spille konserter og møte publikum direkte. Det er også en jobb som er utfordrende både på et personlig og kunstnerisk plan, og som setter meg i kontakt med denne litt udefinerbare, evige kreative kilden i universet som liksom bare ligger der til å forsyne seg av. Det å skrive og spille er min drømmejobb, og heldigvis handler det ikke om penger, selv om det jo føles veldig godt å kunne leve av det, i alle fall sånn akkurat.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Kaffe er viktigst. Jeg kunne klart meg med kaffe. Hvis bandet er med måtte jeg nok også hatt to flasker vin, med mindre en kasse øl teller som én ting?


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Det er laget svært mye bra innenfor alle mulige sjangre, men jeg velger Scoundrel Days med a-ha. Den blir aldri dårlig.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Det var nok noe med U2. Joshua Tree kanskje. Jeg var veldig fan. Det har gått helt over.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Jeg planla å bli hallodame en periode husker jeg, av en eller annen grunn, og senere ville jeg være nødhjelpsarbeider. Artisttankene kom ganske sent faktisk, jeg tror ikke jeg anså det for å være en reell jobbmulighet før lenge etter gymnaset.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- No One Told You av Kristian Torgalsen. Først var det en venninne som insisterte på mangfoldige gjennomlyttinger, men så ble jeg liksom litt hekta. Det er en utrolig vellykket låt, klassisk men likevel ny, og med et deilig refreng og god tekst som handler om noe viktig. Det høres veldig uanstrengt ut. Jeg har selv snakket en stund om å prøve å skrive en låt om miljøet og den vestlige verdens sinnssyke forbruk, som ikke er klein og moraliserende, og så hører jeg denne: Han har faktisk klart det, om enn på engelsk. Norsk er kanskje hakket mer på kanten, men jeg skal jaggu prøve.Du og Einar Stenseng har jo nylig gitt ut singelen Det går over. Fortell oss om låta?

- Det går over er en slags trøstevise med plass til både angst
og sorg, livets skjønnhet, alle tings forgjengelighet og menneskelig
tilkortkommenhet. Vi har jobbet med å skrive en form for
samlivsterapautiske tekster sammen siden vi ble kjærester i 2015, og
dette er vår første offisielle singel fra en planlagt plate. Vi har innspilt alt selv i hjemmestudio og utrykket er nedstrippet og direkte.


Hva blir ditt/deres neste prosjekt videre nå?

- Ironisk nok tok kjæresteforholdet vårt slutt like i forkant av singelslippet, men da er det kanskje i prosjektets rette ånd å skrive noen såkalte ”skilsmisselåter” for å slutte ringen og fullføre platen uansett. Jeg har i tillegg fått et fordypningsstipend fra tekstforfatterfondet for å skrive til min neste soloplate, så ved siden av Wulff-Stenseng, et bokprosjekt og et annet mer poppet musikalsk sideprosjekt er det arbeidet med mitt sjette soloalbum som har førsteprioritet i året som kommer.