Foto: Gunbjörg GunnarsdóttirSilja Sol har sluppet hittil tre album, spilte flere konserter i 2017, og turnerer med Aurora for tiden. I går ble nominasjonene til Spellemann 2017 sluppet, og Silja Sol er blant de nominerte til årets indie. Vi har tatt en prat med henne, for å bli litt bedre kjent og for å høre hvilke planer hun har videre.

Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Noe kanskje. Eller Ta fyr. Noe fordi den var en «dette er meg-låt», første låten jeg slapp på norsk. Og Ta Fyr fordi den på en måte ble starten på et nytt kapittel med Ni Liv.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Liker veldig godt Don’t Kill My Vibe av Sigrid, den er jo et solid stykke låt, da. Aurora sin Through The Eyes Of A Child er helt nydelig. Og så liker jeg låtene til Great News, de er veldig fine.Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Litt av alt tror jeg. Spotify sier jeg hører mest på indie-rock.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Konserten jeg holdt på Den hemmelige festen 2017 var enormt stor for meg. Digget særlig at det var et stort, rødt sceneteppe som majestetisk gikk opp, mens vi sto klar på scenen med adrenalinkick og glede, full sal, og så var vi i gang. Sykt gøy!


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Jeg elsker når det er Vill vill vest i Bergen. Da kan man få med seg så utrolig mye gull og så koker byen.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Reise, dele musikken med folk, og så elsker jeg å lage musikken da. Det er så gøy å skrive låter.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Boblevann, bobler og tyggis man kan lage bobler med. Hvis jeg kunne hatt fire, så ville jeg hatt en liten, langhåret, pusekatt også!! Jeg hadde en katt som het Reidar en gang. Han er den beste katten noensinne. R.I.P <3 Langhåret pels, grå, sort og brun, og bare malte hele tiden. Sykt fornøyd og fredelig katt med veldig mye kjærlighet.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Liker veldig godt Sondre Lerche, og har blitt veldig glad i Please. Der er det mange sterke låter, og så var jeg jo med på en del av Please-konsertene hans som backing-vokalist, så det gir mange fine minner i tillegg.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Den jeg kommer på i farten er vel The Lazy Song av Bruno Mars, haha. Folkene som har apemasker og som danser og tøyser. Kun fordi den er morsom og gøy.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Det husker jeg ikke. Men jeg husker de to første CDene jeg fikk, Janet Jackson The Velvet Rope og Destiny´s Child Survivor. Hatt stor glede av dem i tenårene :D


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Detektiv. Eller etterforsker. Gikk ofte rundt i hagen med lupe og leitet etter spor.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Tror jeg har hørt latterlig mye på How Deep is Your Love av The Rapture. Vet ikke hvorfor, litt tilfeldig tror jeg… Og så er den jo fin.Hva er ditt favorittsted i Bergen, og hvorfor?

- Landåsfjellet. Det er så fin utsikt der og mange turstier å velge mellom.


Ni liv ble akkurat sluppet på vinyl, hva er neste prosjekt videre nå?

- Nå skriver jeg på ny musikk, så skal jeg turnere en del med Aurora, og så får vi se…