Foto: BackofenPhotoJørn Trollebø ble først kjent for det norske folk i 2014, da han kom helt til finalen i Idol. Siden har han gitt ut to EPer og fire singler. Nå slipper han en ny låt, og vi har i den forbindelse stilt han noen spørsmål.

Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Ta meg dit, den nye singelen som er ute på fredag. Den får meg til å tenke på folkene i livet mitt som eg er glad i og savner.Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Dagane av Odd Nordstoga. Den tar meg til så mange plassa følelsesmessig, både tekst og melodi er magisk godt laga, og er umulig å ikkje få frysning av slutten på låta.


Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Rock, Pop, Indie, Folk. Egentlig alt som treffer meg. Og det er som oftast sanger med et godt budskap og en feeling som eg kjenner meg igjen i.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- En konsert eg hadde der publikum leverte alt en artist kan tenke seg; sang sangane mine by heart, truse-kasting, og en kar fra publikum kom flygende opp på scena (hode fyrst), så eg måtte ta han imot. Nydelig var det.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Min fyrste Foo Fighters konsert på Koengen I Bergen, med Queens of the Stoneage som oppvarming, herregud for en konsert. Et ellevilt show fra scena, og å stå å sjå helten sin levere som bare juling var utrulig stort, og vi fekk til og me en triangelsolo fra perk-karen, det var artig. Men Sondre Justad på Malakoff 2017 va ganske så magisk det også!


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det å få drive med det eg elska mest her i verden er det beste i seg sjølv, og det er det å kunne få ta med publikum inn i min lille musikkboble, vekk fra alt tjas, mas og stress fra kvardagen til en plass der vi bare kosa oss. Og å få jobbe med nåke som kan røre folk, det er den beste følelsen i verden, når en ser at dette betyr nåke for andre.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Bare røde M&Ms, 10 kasser med Vestkyst fra Kinn og en date med Julie Bergan.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Luring av Odd Nordstoga. Det er et album som har betydd mykje for meg gjennom tunge tider, som har vert me å løfte meg opp når eg har trengt det og satt ord på følelsa eg har hatt. Skulle også hatt med Dagane og Ein farfar i livet på det albumet.
Heisann Montebello av Karpe er også ganske bra.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Best of you musikkvideoen til Foo Fighters. Syns den fremheva poenget i sangen, vertfall for meg, godt.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Take Off Your Pants And Jackets - blink-182


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Har egentlig hatt 5 på repeat:
Scream av Paolo Nutini
Paradis av Sondre Justad
Evig eiges - Eva Weel Skram sin cover
Kaleidoscope av Donkeyboy
Fredag av Kjartan LauritzenHvilken betydning har Idol hatt for deg?

- Idol har gitt meg muligheten til å jobbe med utrulig mange flinke folk, fekk et godt nettverk og en boost mot å kunne leve av musikken, som eg har gjort sidan siste sendinga. Samt å gitt meg muligheten til å gi ut min egen musikk som har vert en drøm sidan eg såg Løvenes Konge for fyrste gang, 5 år gammal. Det var en utrulig stor og lærerik opplevelse.


Hva er årsaken til at du har begynt å lage låter på norsk, og har det påvirket musikken din?

- Det var i starten for å prøve nåke nytt, sidan eg aldri hadde skrevet låter på norsk før. Og har alltid vert stor fan av ektefølt norsk musikk, som Odd Nordstoga, Sondre Justad, Kristian Kristensen, Jan Eggum. Det endte med at låtene som eg har skrevet no har blitt veldig personlige, veldig nære og endå meir ekte enn før. Det er ikkje nåke å gjemme seg bak, som føles både skummelt, men også ut som en god ting. Føles ut som eg har funnet meg sjølv i prosessen.


Du slipper ny låt, hva kan du fortelle oss om den?

- Låta er i en heilt ny sjanger for meg, og har blitt veldig personlig. Den har en nostalgisk feeling gjennom seg, og eg håper at den kan ha fleire forskjellige betydninger for lytterne. For meg handler låta om å lengte tilbake til den gode tida en hadde med venner og familie, før stresset og dei kompliserte tingene i livet kom til. Samtidig så er det følelsen av å lengte tilbake til då en hadde det godt i eit forhold. Har fått høre at det er en slags blanding av Odd Nordstoga og Ed Sheeran, nåke eg ser på som et kompliment og kanskje heilt riktig beskrevet.


Hva er planene videre, etter slippet av den nye låta?

- Skal direkte videre for å spille inn musikkvideo til låta, så er det videre å spille konserter, skrive fleire låter, og videre til neste singelslipp som kjem seinare i vinter, når det blir litt lysere. Fortsette å satse mot denne musikken eg no slepper med andre ord ;)