Foto: Jørn VebergFor én uke siden slapp OnklP og De Fjerne Slektningene første del av sitt nye album, og vi får andre del i mai. Vi har tatt oss en prat med bandet for å få vite mer om albumet og planene framover.


Gratulerer med nytt album på vei! Fortell oss litt innspillingen og hva vi kan forvente oss av plata.

- Takk for det! Som vanlig kan man forvente seg ganske stor spredning i sjangre og sound gjennom plata. Slekta er jo på godt og vondt en gjeng med til sammen veldig mange forskjellige referanser, noe som slår ut i låtene. Noen av de er mer eller mindre laget og spilt inn i gitarist og produsent Johan Larsson sitt studio Kick Ass Studios i Oslo sentrum. Andre låter, samt en del overdubs, er gjort i Velvet Recordings i Spydeberg med Nick Terry. Johan har mikset plata selv som på de andre skivene.


Det er første gang dere slipper albumet i to deler. Hva er grunnen til at dere gjør det på denne måten?

- Låtene er på mange måter laget i to deler så det virket naturlig å skille de sånn. De fleste låtene på Mornings er laget i Johans studio slik vi har pleid å gjøre det. Låter som sakte men sikkert har utviklet seg siden Slekta III, og noen som kanskje har vært i miksen siden før det og. Når det kommer til Nattings-låtene ble de fleste av de laget og jammet ut i øvingslokalet da vi fikk skikkelig bandflyten over oss her i høst, og spilt inn i Spydeberg senere. Vi har egentlig laget alt i studio før og liksom øvd inn låtene på lokalet til turnéen senere, så den Nattingsmetoden her er egentlig ny for Slekta. Burde funke jævlig bra live til sommeren!


Dere har med dere gjester på flere av de nye låtene. Hvordan har det vært å samarbeide med disse?

- Det stemmer. Pant fra Herreløse som er med på Kommer ikke hjem er old g og har vært en rapkollega og venn av Pål i veldig mange år. I tillegg har han jobbet tett med Johan i studio det siste året. Så det er en slags full sirkel fra han var med på Noia tilbake i 2005 til nå.
Jaa9 er selvskreven gjest på Slektaplater og shows. Han er ikke «fjern slektning», han er nær familie. Og han er på toppen av sitt game om dagen.Vel et år siden forrige album, hva har dere gjort siden sist?

- Hvor skal man begynne? Det har jo kommet et par nye minislektninger til verden siden sist blant annet. Og vi spilte en haug med festivaler både i forfjor og i fjor sommer, har laget låter til denne plata, Åsmund har laget festival, Oslo Ess og Turboneger har laget nye plater og spilt masse shows, Johan har lagt ned heavy med timer i studio med sine beats og låter til andre prosjekter, og jobbet masse med Pant blant annet. Og vi har begynt å bokse! Helt siden forrige plate. Med legenden Max Mankowitz som trener. Så nå er det fredeligere i bandbussen hvertfall. Vi kliner til hverandre på Oslo Bokseklubb på ukedager nå.


Hva er den største forskjellen på dette albumet og det forrige?

- Dette er mye bedre! Hva skal man si? De er laget på en helt forskjellige måter. Mye større variasjon. Noe veldig spontant, som kommer på Nattings, og annet veldig bearbeidet og produsert som Forbudt frukt.


Hvis dere skal trekke frem tre inspirasjonskilder til dette albumet, hva må med?

- Det er umulig å finne tre artister å droppe her ass. På Slekta fYRE er vi innom gammel jazz sound, ganske hard gangster-rap, har masse elektroniske elementer, spiller noe pur punkrock og vi har masse pop inni miksen, som du hører på noen av Mornings-låtene.


Det er mye bra norsk musikk der ute. Hvilke andre norske artister mener dere man bør følge med på?

- Først og fremst kan vi bare melde med en gang at folk bare kan glede seg til Jaa9 sine soloting som kommer til å poppe opp hvert øyeblikk nå. Mannen er fullstendig on fire om dagen. Anton Ruud i Terapi kommer med plate nå også som er helt rå. Produsert av Kjartan Kristiansen og låter kuler og krutt. Slenger ut en OBS-varsel på Pant også. Hans nye saker er killer! Emilie Adams er en annen artist man burde notere seg hvis en ikke har fått henne med seg enda. Hun er et utrolig talent som kommer til å få til mye fett framover garantert.


Hva var forrige låta dere hadde på repeat?
- Body count - Body count


Hvor er det ultimate drømmestedet å ha konsert, og hvorfor?

- På Loppen i Christiania og det er akkurat der vi skal ha releasekonserten på skiva. Vi hadde konsert der 17. mai for et par år siden og det var sykt good vibes så vi gjør det igjen nå til våren.


Dersom dere kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Vi hadde greid oss med en Porsche Panamera til å hente oss, et par flasker Moet og noe hummer altså. Vi er greie sånn sett.Hva er deres favoritt blant alle låtene deres, og hvorfor?

- Det er noe spesielt med å spille Noia live, hvert fall på denne turnéen her hvor vi har med Pant, som er på originalen, Joddski og Jaa9. Men det er jo ikke «Slekta» sin låt da. Av våre er Kjellern en låt vi er veldig glade i og alltid har med i settet.


Har dere noen konsertplaner framover?

- Vi har akkurat gjort en liten runde i de største byene og skal avslutte denne turnéen i Trondheim og Mo i Rana til helgen. Ellers har vi releaseparty på Slekta fYRE på Loppen i Christiania på 17. mai. Det blir episk! Til sommeren spiller vi blant annet på Fredvikfestivalen, Prestivalen, Tysnesfest, Månefestivalen, Randsfjordfestivalen og Kartfestivalen, og så skal vi chille´n litt.