Athen-baserte Tango with Lions, som frontes av sanger og låtskriver Katerina Papachristou, ble kjent for et større publikum i 2010 med YouTube-hiten, In a Bar. Låta, som er fra debuten Verbal Time, har blitt sett over 31 millioner ganger på nettstedet. Oppfølgeren, A Long Walk (2013), fikk aldri like mye oppmerksomhet, men viste en artist i utvikling. Med sin nye utgivelse, The Light, tar Papachristou karrieren et steg videre. Dette er en mer atmosfærisk og mørkere plate enn forgjengerne. Sangene ble da også til i en utfordrende periode.
 
- "The Light" ble laget i en turbulent tid i livet mitt. Å skrive musikk og jobbe med albumet ble som terapi for meg. Jeg slet med en posttraumatisk stresslidelse, men da "The Light" var ferdig innspilt så jeg endelig lys i tunnelen, sier Papachristou til Musikknyheter.no.
 
- Det å skrive musikk er liksom den kreative og emosjonelle delen av å være musiker, men for meg er også det å være i studio en unik prosess. Det å spille inn sangene dine og slippe dem løs innenfor en teknologisk ramme, gir et helt nytt perspektiv og inntrykk av låtskriving og produksjon. Denne prosessen redefinerer ikke bare sangene i seg selv, men også låtskriveren gjennom ulike perioder og følelsesstadier, legger hun til.


 
Utleverte seg selv
For Papachristou er et album et kunstverk der helheten er satt sammen av individuelle deler. I en tid der mange lyttere konsumerer enkeltlåter istedenfor hele verk, ønsker Papachristou at hennes lyttere ikke bare skal oppleve, men også forstå bakgrunnen for at albumet fungerer som en helhet.
 
- "The Light" er et mer uttrykksfullt og åpent album enn mine tidligere utgivelser. Med det mener jeg at jeg denne gangen ikke var redd for å portrettere mine virkelige følelser uansett hvor ustabile de må ha virket. Stilmessig har resultatet blitt et album som gjenspeiler det. For meg gjør det også innspillingen mer oppriktig og tapper, sier hun.
 
Skiftet til bass
Papachristou har drevet med musikk siden barndommen. Som barn tok hun timer i klassisk piano og gitar, men da tenårene kom måtte de klassiske instrumentene vike til fordel for en elektrisk bass. Som bassist spilte hun lenge sammen med forskjellige band på den greske indiescenen. I 2007 bestemte hun seg imidlertid for å fokusere mer på å skrive og fremføre egne låter.
 
- Jeg var veldig artistisk i oppveksten. Jeg spilte musikk, malte og drømte om å studere kunst. Men da jeg begynte å spille bass og ble med i band, skjønte jeg at det var en musikalsk drive i meg som jeg måtte utforske, sier musikeren som forteller at hun henter inspirasjon fra alt mulig:


 
- Jeg blir inspirert til å lage musikk av å reise, lese, se filmer, snakke med folk og oppleve fine og kjipe, og glade og triste ting. Ja, selv kjedsomhet kan virke inspirerende på meg.
 
- Albumet som har betydd mest for meg er uten tvil The Velvet Underground & Nico. Det blåser meg alltid over ende med sine psykedeliske og følelseslada utbrudd, understreker hun.
 
Aktiv musikkscene
Som forgjengerne gis også The Light ut på den greske labelen, Inner Ear Records. Selskapet har base i byen Patras og ble startet i 2007 som et enkeltmannsforetak. I dag er Inner Ear et av Hellas ledende indie-selskap som, i tillegg til Tango with Lions, blant annet huser artisten Stella, pscyh-bandet My Drunken Haze og rock and roll-duoen The Noise Figures. Tross sosiale og økonomiske utfordringer i landet, skjer det mye spennende på musikkscenen i Hellas.
 
- Indiescenen i Hellas har vært aktiv siden 1990-tallet og har helt klart blomstret gjennom årene som har gått. Hendelser og utfordringer som vi møter i dagens samfunn, har skapt et behov for å skape noe og for artister og band til å nå ut til et større publikum. Jeg tror også veksten av uavhengige labels, som er dedikerte til musikken og hjelper og støtter band, har hatt betydning for at vi nå ser så mange spennende band og artister herfra, sier Papachristou.
 
- Electric Litany, Larry Gus, A Victim of Society og Baby Guru for eksempel. Jeg kunne nevnt haugevis av flere som er verd å sjekke ut, avslutter hun.Les mer om Tango with Lions her